Noi dotări pentru Poliţia de Frontieră, discutate în şedinţa de Guvern: şalupe de intervenţie şi autospeciale cu termoviziune

  • Pe agenda de joi a Guvernului se află o hotărâre ce vizează achiziţia a 49 de autospeciale de supraveghere cu termoviziune.
  • Valoarea totală a investiţiei este de peste 51 de milioane de lei, conform Notei de fundamentare.
  • Guvernul va analiza şi o altă hotărâre ce vizează achiziţia a cinci şalupe de intervenţie.
243 afișări
Imaginea articolului Noi dotări pentru Poliţia de Frontieră, discutate în şedinţa de Guvern: şalupe de intervenţie şi autospeciale cu termoviziune

Noi dotări pentru Poliţia de Frontieră, discutate în şedinţa de Guvern: şalupe de intervenţie şi autospeciale cu termoviziune

Conform sursei citate, autospecialele ar urma să intre în dotarea Poliţiei de Frontieră (PFR).

Cele 49 de echipamente ar urma să fie distribuite în: municipiul Bucureşti, judeţele: Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Constanţa, Tulcea, Galaţi, Vaslui, Iaşi, Botoşani, Suceava, Maramureş, Satu Mare, Bihor şi Arad.

„Finanţarea proiectului de investiţii se realizează din fonduri externe nerambursabile, în cadrul programului naţional aferent Fondului pentru securitate internă şi de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Afacerilor Interne, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii”, arată Nota de fundamentare.

Potrivit sursei menţionate anterior, în acest moment, la nivelul PFR se înregistrează un deficit de 271 de autospeciale cu termoviziune, faţă de prevederile normelor de înzestrare în vigoare.

„Achiziţionarea autospecialelor de supraveghere cu termoviziune aduce un aport semnificativ în munca operativă de supraveghere a frontierei externe, dar şi creează condiţiile favorabile prevenirii trecerilor ilegale a frontierei terestre”, mai arată Nota de Fundamentare.

Tot joi, Guvernul va analiza şi o altă hotărâre ce vizează achiziţia a cinci şalupe de intervenţie, care vor intra tot în dotarea Poliţiei de Frontieră.

Conform Notei de fundamentare a acestei hotărâri, valoarea totală a investiţiei este de peste 41.5 milioane de lei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici