Norica Nicolai, atac la adresa preşedintelui: Klaus Iohannis e capabil să sacrifice orice, inclusiv Constituţia pentru a mai obţine un mandat

Preşedintele Consiliului Naţional al ALDE Norica Nicolai a afirmat că şeful statului Klaus Iohannis este capabil să sacrifice orice, inclusiv Constituţia României pentru a mai obţine un mandat la Cotroceni.

365 afișări
Imaginea articolului Norica Nicolai, atac la adresa preşedintelui: Klaus Iohannis e capabil să sacrifice orice, inclusiv Constituţia pentru a mai obţine un mandat

Norica Nicolai, atac la adresa preşedintelui: Klaus Iohannis e capabil să sacrifice orice, inclusiv Constituţia pentru a mai obţine un mandat

„Prin decizia CCR de azi cu privire la prima întrebare de la referendum se confirmă că preşedintele Iohannis este un adevărat pericol pentru democraţie, Constituţie şi statul de drept în România ! Klaus Werner Iohannis este capabil să sacrifice orice, inclusiv Constituţia României, buna credinţă a cetăţenilor şi banul public pentru a mai obţine un nou mandat la Cotroceni. Nu contează că e vorba despre legea fundamentală a României, nu contează despre ce e vorba. Scopul lui e unul cât se poate de clar: încă un mandat! Căci ce a propus dl Iohannis prin referendum? Să fie încălcată Constituţia ţării, lucru pe care îl spun azi în unanimitate 8 judecători ai Curţii Constituţionale, care au fost prezenţi la sedinţă, inclusiv unul numit de el - Livia Stanciu. Oare să nu îi fi spus preşedintelui prietena sa Livia Stanciu că propune un referendum cu o întrebare ce nu poate fi transpusă în Constituţie?”, a scris Norica Nicolai, joi, pe Facebook.

Ea a adăugat că cei peste şase milioane de români care au votat la referendum nu au nicio vină că au fost manipulaţi de Klaus Iohannis.

„Pentru a obţine avantaje electorale, dl Iohannis a ales să manipuleze poporul cu un referendum ce nu poate fi transpus în Constituţie. De ce? Pentru că s-ar încălca drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor. Dar lui Iohannis nu îi pasă. Pentru el ceea ce contează sunt alegerile din acest an! Cei 6 milioane de români care s-au dus după manipularea dlui Iohannis nu au niciun fel de vină. Nu este vina lor că un preşedinte şi nişte partide de opoziţie i-au manipulat şi i-au amăgit cu un referendum ce nu poate să se regăsească în modificarea Constituţiei”, a completat Nicolai.

Preşedintele Consiliului Naţional al ALDE a mai acuzat că Iohannis a aruncat în derizoriu o instituţie fundamentală cum este cea a referendumului, cerându-i demisia şefului statului.

„S-a ajuns în această situaţie pentru că interesele politice ale preşedintelui au prevalat oricăror principii de constituţionalitate, atitudine pe care a avut-o în întreg mandatul său. Acum, preşedintele a fost umilit public chiar de către acei judecători pe care i-a numit şi care confirmă că preşedintele, cu bună ştiinţă, a umilit românii. Căci în acest mod preşedintele a aruncat in derizoriu o instituţie fundamentală care este referendumul şi care este singura insituţie care permite consultarea poporului! Tocmai din aceste cauze preşedintele trebuie să îşi prezinte demisia!”, a conchis Norica Nicolai.

De asemenea, liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu susţine că decizia CCR de respingere a iniţiativelor legislative de revizuire a Constituţiei, depuse de PSD-ALDE şi PNL-USR, este "de o maximă gravitate şi nu poate rămâne fără urmări pe măsură", cerând astfel demisia "imediat" a preşedintelui Klaus Iohannis.

CCR a respins iniţiativele legislative ale PNL-USR şi PSD-ALDE de revizuire a Constituţiei. Magistraţii au decis acest lucru deoarece interzicerea amnistiei şi graţierii faptelor de corupţie, prevederi în iniţiativele legislative depuse, depăşeşte limitele de revizuire a Constituţiei.

Judecătorii Curţii Constituţionale au avut, joi, în dezbatere proiectele legislative de modificare a Constituţiei României şi au declarat că prevederile privind interzicerea amnistiei şi graţierii persoanelor care au comis fapte de corupţie încalcă limitele de revizuire a Legii fundamentale.

Taguri:
nicolai,
demisie,
iohanis

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici