Norica Nicolai îl atacă pe Cioloş: În lipsa unor răspunsuri, rămâne cel mai populist produs al politicii româneşti

Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai a afirmat sâmbătă că, în lipsa unor răspunsuri, Dacian Cioloş rămâne cel mai populist produs al politicii româneşti, un oportunist lipit de orice proiect, un produs al sloganelor şi al PR-ului, un produs pur politic care a fost mereu numit în funcţii.

404 afișări
Imaginea articolului Norica Nicolai îl atacă pe Cioloş: În lipsa unor răspunsuri, rămâne cel mai populist produs al politicii româneşti

Norica Nicolai îl atacă pe Cioloş: În lipsa unor răspunsuri, rămâne cel mai populist produs al politicii româneşti

”M-am ferit să îi atac direct pe oponenţii mei din această campanie, considerând că e o perioadă în care trebuie mai degrabă să ne prezentăm propriile obiective pentru Europa şi mai puţin să ne ocupăm de ale altora. Totuşi, înţeleg din relatările recente ale presei că domnul Dacian Cioloş creează probleme tot mai mari propriei alianţe, pentru că refuză să-şi asume deschis statutul de bărbat politic şi o scaldă permanent, indiferent de temă. L-am întrebat frontal, zilele trecute, pe Dacian Cioloş dacă vrea să candideze pentru funcţia de preşedinte al României, pentru că pozează în acest rol de lider nou, competent, serios, adică exact ce nu am mai avut noi ca preşedinte de multă vreme. Nu a zis nici da, nici nu, dar că va vedea sau că se va consulta – s-a bâlbâit nereuşind să ofere un răspuns asumat. Înţeleg, aprobările de la ”centru” ajung mai greu în această perioadă electorală agitată”, a scris pe Facebook Norica Nicolai.

Ea mai afirmă că Dacian Cioloş ”începe să devină o enigmă de nepătruns” chiar şi pentru susţinătorii săi. Ea i-a adresat fostului premier mai multe întrebări.

”Există vreo legătură neştiută între numirea dumneavoastră ca premier şi tragedia de la Colectiv? Ce aţi vrut să spuneţi anul trecut, în iulie, la Galaţi, când aţi declarat public că ”E nevoie şi de emoţie, dar e nevoie de substanţă. Putem merge cu emoţie şi atunci stăm fiecare şi ne vedem de treabă acum, la casele noastre, ne angajăm nişte experţi în a crea emoţii şi creăm emoţii la momentul respectiv. Şi câştigăm alegerile. Dar ce-am rezolvat cu asta? Decât să plătim o maşină de manipulat mentalul colectiv şi emoţiile, ca să creăm emoţia, sau să plătim nişte consultanţi ca să vină cu nişte scandaluri ca să creăm emoţia, ce ar fi să mergem fiecare dintre noi în scara de bloc, la magazin, la locurile de muncă, în satul din care provenim şi să discutăm cu oamenii?”. Cine ce alegeri a câştigat manipulând emoţional electoratul, domnule Cioloş? De ce nu aţi mai candidat în alegerile din 2016, după ce vi se făcuseră chiar şi afişe electorale? Este adevărată afirmaţia lui Victor Ponta: ”Dacian Cioloş nu a candidat nici pentru PNL, nici pentru USR pentru că avea promisiunea lui Dragnea că va continua ca premier al unui guvern PSD-PNL până în 2020”? Există adevăr în acuzaţiile aduse de sindicatele din Poliţie conform cărora guvernul dumneavoastră a reorganizat prin OUG serviciul secret al MAI doar pentru a şterge urmele unor fapte penale comise de miniştrii dumneavoastră?”, sunt unele dintre întrebările adresate lui Cioloş.

De asemenea, europarlamentarul ALDE l-a chestionat pe Cioloş în legătură cu ”strania campanie legată de Cuminţenia pământului”, dar despre ”lacunele” din cunoştinţele referitor la gradul de rudenie pe care o are cu generalul Virgil Ardelean şi despre episodul ”Doina Cornea”.

”În absenţa acestor răspunsuri, voi continua să vă consider, pe mai departe, cel mai populist produs al politicii româneşti, un oportunist lipit de orice proiect, un produs al sloganelor şi al PR-ului (şi nu numai). Un produs pur politic care a fost mereu numit în funcţii, prin decizii politice, niciodată candidat, iar acum cu sprijin extern îşi face partid care ”se delimitează” de politicienii corupţi ai României. Spunea preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, că nu vrem să ajungem în situaţia în care copiii securiştilor noştri ajung securiştii copiilor noştri. Nimic mai adevărat şi aş adăuga încă un lucru: după cum se arată, copiii securiştilor noştri mai sunt şi incompetenţi, pe lângă că parvin pe spatele părinţilor”, a conchis Norica Nicolai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici