Norica Nicolai, mesaj către liderii grupurilor ALDE european şi PPE: M-am săturat de dublul vostru standard

Eurodeputatul ALDE Norica Nicolai a transmis un mesaj liderul ALDE european, Guy Verhofstadt şi liderului grupului parlamentar al PPE, Manfred Weber, spunându-le acestora că s-a săturat de dublul lor standard şi de faptul că „şi permit să dea ordine sistemului de justiţie din România”.

1171 afișări
Imaginea articolului Norica Nicolai, mesaj către liderii grupurilor ALDE european şi PPE: M-am săturat de dublul vostru standard

Norica Nicolai, mesaj către liderii grupurilor ALDE european şi PPE: M-am săturat de dublul vostru standard

„Am un mesaj pentru Guy Verhofstadt şi Manfred Weber, politicieni pe care credeam că-i cunosc, care îşi permit să dea ordine sistemului de justiţie din România şi cer suspendarea legilor din ţara noastră doar pentru ca ei să-şi bifeze proiectul politic de a o pune pe Laura Codruţa Kovesi în fruntea EPPO”, a scris Norica Nicolai, marţi, pe Facebook.

Ea a adăugat că cei doi oficiali europeni cer în permanenţă României să aibă o justiţie independenţă, însă vor o Uniune Europeană doar a lor, „cei care şi-au făcut un scop în viaţă din a-i umili pe ceilalţi”.

„Destul! M-am săturat de dublul vostru standard, m-am săturat de faptul că ne cereţi permanent o justiţie independentă, dar ne daţi ordine de la Bruxelles pentru ca cei care vă servesc interesele să fie exoneraţi de răspundere. Lucrul acesta explică de ce unii au ales să părăsească UE, iar alţii să o conteste. Într-o Uniune Europeană care presupune că respectă statul de drept şi propriii cetăţeni, nu au ce căuta astfel de comportamente hegemonice care dăunează întregului proiect european. Am înţeles clar că voi sunteţi cei care vreţi o altă Uniune Europeană, doar a voastră, a celor care şi-au făcut un scop în viaţă din a-i umili pe ceilalţi. Nu asta este Uniunea Europeană la care noi am aderat şi care ni s-a promis, ea este o Uniune a respectului, a solidarităţii, a egalităţii dintre cetăţeni şi statele membre.
Sper ca următorul Parlament European să nu vă mai găsească în poziţii din care să vă manifestaţi în acest mod faţă de Europa deoarece voi sunteţi cei care faceţi cele mai mari deservicii acestui proiect!”, a conchis eurodeputatul ALDE.

Reacţia Noricăi Nicolai vine în contextul criticilor lui Guy Verhofstadt, care la începutul lunii ianuarie spunea că, în cazul în care partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu susţine aplicarea în totalitate a recomandărilor Comisiei de la Veneţia în privinţa legilor justiţiei şi ONG-urilor va avea „un loc binemeritat în interiorul familiei ALDE, dacă nu, nu”.

De asemenea, Manfred Weber, candidatul Partidului Popular European (PPE) pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, a exprimat, vinerea trecută, preocupare în legătură cu procedurile care o vizează pe Laura Codruţa Kovesi, avertizând că ar putea cere o dezbatere în viitoarea legislatură a Parlamentului European.

Pe 27 martie a avut loc a doua rundă negocieri între Parlamentul European şi Consiliul UE pentru desemnarea procurorului-şef european, funcţie pentru care candidează şi Laura Codruţa Kovesi, care însă nu s-a finalizat cu o concluzie. Mai urmează două runde de negocieri între echipa PE şi Consiliu, pe 4 şi 10 aprilie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici