Noua formulă PSD. Preşedintele interimar al partidului, Marcel Ciolacu, anunţă că Paul Stănescu va avea funcţia de secretar general. Cine sunt cei opt vicepreşedinţi regionali

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că Paul Stănescu va avea funcţia de secretar general în partid. Totodată, acesta a anunţat şi care vor fi cei opt vicepreşedinţi regionali.

10732 afișări
Imaginea articolului Noua formulă PSD. Preşedintele interimar al partidului, Marcel Ciolacu, anunţă că Paul Stănescu va avea funcţia de secretar general. Cine sunt cei opt vicepreşedinţi regionali

Marcel Ciolacu îşi anunţă echipa: Paul Stănescu-secretar general în PSD şi opt vicepreşedinţi regionali

„După ce m-au propus colegii ca şi preşedinte interimar, conform cutumei şi a statutului, mi-am ales în primul rând secretarul general şi primul obiectiv care ne-au mandatat colegii este acela de a organiza Congresul, unde vor fi alegerile normale. Alături de domnul Paul Stănescu, automat au intrat toate cele cinci judeţe care au câştigat alegerile şi în al doilea tur de scrutin, aici mă refer la preşedintele de la Teleorman, preşedintele de la Mehedinţi, domnul Georgescu Aladin, domnul Adrian Gâdea, domnul Mihai Weber de la Gorj şi domnul Niculae Bădălău de la Giurgiu. De asemenea, în această conducere trebuie să fie şi o reprezentare regională. Sunt opt regiuni de dezvoltare a ţării şi în fiecare regiune s-au făcut propuneri: domnul Gabriel Zetea şi domnul Moldovan, domnul Gliga Vasile, domnul Nistor Laurenţiu, domnul Claudiu Manda, doamna Federovici şi domnul Benea, domnul Dan Nica, domnul Pavel Marian, doamna Gabriela Firea şi domnul Mutu Gabriel”, a spus Ciolacu, la finalul şedinţei Comitetului Executiv.

El a precizat că mandatul conducerii interimare este să organizeze un congres pentru alegerea unei conduceri legitime a partidului.

„ Este o echipă matură. Mandatul nostru este clar, să organizăm în Congres ordinar, asta înseamnă că la toate judeţele de la fiecare comună să organizăm alegeri. Garantul acestei organizări este domnul Paul Stănescu. Marea majoritate a colegilor au propus luna februarie pentru acest Congres. Durează cam o lună să faci alegeri, vin şi sărbătorile. În februarie o să vebnim în faţa membrilor şi delegaţilor pentru legitimarea unei conduceri. În februarie o să venim în faţa delegaţiei pentru alegerea unei conduceri legitime”, a subliniat Ciolacu.

Întrebat ce îl recomandă pentru funcţia de preşedinte interimar al PSD, Ciolacu a răspuns: „Presupun că faptul că sunt preşedintele Camerei, acest lucru a contat foarte mult în decizia colegilor. Am şi alte calităţi. Sunt un bun organizator. Am pus şi condiţii ca colegii să se implice”.

De asemenea, el a susţinut că nu a decis încă dacă va candida la congresul viitor„În cel mai scurt timp o să iau această decizie şi o să o anunţ”.

Viorica Dăncilă şi-a anunţat demisia din funcţia de preşedinte al PSD: E un moment de demnitate

Viorica Dăncilă a anunţat, marţi noapte, că şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al PSD. Ea a precizat că nu e un moment de slăbiciune, ci este un gest de demnitate făcut pentru partid.

„A fost Comitetul Executiv Naţional destul de îndelungat, în care fiecare coleg şi-a spus opinia referitor la alegerile prezidenţiale şi proiecţia pe care o avem în perioadă următoare”, a spus Viorica Dăncilă, la finalul şedinţei Comitetului Executiv.

Citeşte continuarea... 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ciolacu,
psd,
dăncilă

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici