Noul ambasador al Germaniei la Bucureşti şi-a preluat mandatul. Cine este Peer Gebauer

1256 afișări
Imaginea articolului Noul ambasador al Germaniei la Bucureşti şi-a preluat mandatul. Cine este Peer Gebauer

„România este un partener foarte important al Germaniei. Acest lucru este demonstrat de densitatea impresionantă a relaţiilor bilaterale sub aspect politic, cultural şi economic. România şi Germania se implică împreună pentru o Europă puternică şi securitatea transatlantică.

În acest demers ne unesc respectul şi o mare încredere. În calitate de ambasador, aştept cu nerăbdare să lucrez cu prietenii noştri români pentru a dezvolta în continuare relaţiile bilaterale şi a aprofunda cooperarea. Personal, sunt foarte nerăbdător să călătoresc prin această frumoasă ţară şi să-i cunosc mai bine oamenii.“, a spus ambasadorul Dr. Peer Gebauer cu această ocazie.

El a fost însoţit la ceremonie de soţia sa, Sonja Gebauer, şefa Secţiei Cultură din cadrul Ambasadei Republicii Federale Germania la Bucureşti, şi de adjunctul şefului misiunii diplomatice,  Christian Plate.

Peer Gebauer are 50 de ani şi a ocupat anterior poziţia de Director al Direcţiei Afaceri globale, Africa subsahariană, politica de dezvoltare, politica externă privind migraţia, în cadrul Cancelariei federale, în Berlin. El are studii juridice şi de drept şi a intrat în diplomaţie în anul 2000.

Germania este principalul partener economic al României la nivelul schimburilor internaţionale. 23% din exporturile României merg în Germania şI 21% din importuri vin de acolo.

Anul trecut, volumul schimburilor comerciale a scăzut cu 10%, în contextul crizei provocate de coronavirus, din care exporturile totale către România au însumat 15,8 miliarde euro, minus 5,9%, în timp ce importurile au fost de13,5 miliarde euro, cu 14,4% mai puţin decât în 2019, arată estimările făcute de oficialii Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK România), citând cele mai recente date publicate de Oficiului Federal de Statistică (Destatis).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici