O minicriză mutată de la Bucureşti, la Iaşi. Dan Barna, despre blocajul PNL-USR PLUS tras la indigo: Mihai Chirica a păstrat apucăturile pesediste

Liderul USR PLUS, Dan Barna, a vorbit despre criza politică de la Iaşi spunând că primarul Mihai Chirica a păstrat apucăturile pesediste. Declaraţia a fost făcută în aceeaşi zi în care USR PLUS a refuzat să voteze bugetul oraşului Iaşi, comunitatea riscând să intre în incapacitate de plată.

315 afișări
Imaginea articolului O minicriză mutată de la Bucureşti, la Iaşi. Dan Barna, despre blocajul PNL-USR PLUS tras la indigo: Mihai Chirica a păstrat apucăturile pesediste

O minicriză mutată de la Bucureşti, la Iaşi. Dan Barna, despre blocajul PNL-USR PLUS tras la indigo: Mihai Chirica a păstrat apucăturile pesediste

Liderul USR PLUS, Dan Barna, a explicat luni, la Digi 24, că reprezentanţii ieşeni ai partidului au şapte doleanţe şi condiţionează votarea bugetului de rezolvarea acestora.

„Deşi a schimbat tricoul roşu cu cel galben a păstrat apucăturile pesediste. Ieşenii aşteaptă nişte schimbări în administrarea primăriei”, a spus Dan Barna, despre primarul Mihai Chirica.

Luni, bugetul oraşului Iaşi a fost respins din nou de Consiliul Local. Pentru a doua oară, consilierii locali USR PLUS au refuzat să voteze proiectul propus şi susţinut de PNL şi PMP. Iaşiul rămâne fără buget şi riscă să intre în incapacitate de plată.

Anunţul a fost făcut de primarul Mihai Chirica pe Facebook.

„Este o nouă zi tristă pentru oraşul nostru, o nouă zi de în care unii politicieni au ales ordinele de partid în dauna intereselor şi nevoilor ieşenilor, o nouă zi în care spiritul democratic şi dialogul raţional au capitulat în faţa intereselor politicianiste. Este a doua oară când USR-PLUS respinge bugetul oraşului nostru, în mod iraţional şi iresponsabil, cu ipocrizie şi cinism, din motive exclusiv politice şi într-un dispreţ absolut faţă de nevoile acestui oraş! Atrag atenţia şi asupra cinismului unora dintre cei care îşi fac imagine pe spatele ieşenilor: în timp ce se lăudau pe reţele de socializare că au primit vot favorabil pentru diferite amendamente, au votat împotriva bugetului, deci şi împotriva propriilor amendamente”, a anunţat primarul Mihai Chirica.

Primarul a mai anunţat că miercuri va convoca o nouă şedinţă în care va fi dezbătut bugetul oraşului Iaşi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici