O nouă direcţie, după ce a fost refuzat la Transporturi. Drăghici anunţă că îşi depune candidatura pentru şefia AEP: Nu voi mai fi om politic/ Gorghiu: Ar fi un fel de lup paznic la oi

Mircea Drăghici a declarat, miercuri, că îşi va depune candidatura pentru şefia AEP şi că nu i se pare anormal să facă acest demers, în condiţiile în care nu va mai fi om politic, deoarece va demisiona din PSD.

728 afișări
Imaginea articolului O nouă direcţie, după ce a fost refuzat la Transporturi. Drăghici anunţă că îşi depune candidatura pentru şefia AEP: Nu voi mai fi om politic/ Gorghiu: Ar fi un fel de lup paznic la oi

Drăghici anunţă că îşi depune candidatura pentru şefia AEP: Nu voi mai fi om politic

„Întâi să vedem dacă voi ajunge acolo. Îmi depun întâi candidatura. Depinde de colegii din Parlament. În coaliţie nu a fost niciodată locul la ALDE. Nu a fost. A fost o cerere a domnului Barbu (Daniel Barbu - n.r.), la momentul acela, pe care coaliţia a crezut de cuviinţă că este o alegere bună şi s-a decis aşa”, a răspuns Mircea Drăghici, întrebat despre decizia PSD de a-l propune pentru funcţia de preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente”, a declarat Mircea Drăghici.

Întrebat dacă i se pare normal să fie pus în funcţia de şef al AEP în condiţiile în care în prezent este trezoriel al PSD, iar AEP verifică banii partidelor în campanie electorală, el a spus că nu va mai fi om politic.

„Atât timp cât nu voi mai fi un om politic, da, mi se pare normal”, a răspuns Drăghici.

Parlamentul a stabilit, miercuri, calendarul de numire a preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente. Astfel grupurile parlamentare îşi vor putea depune propunerea de candidatură până pe 25 februarie, iar pe 27 urmează ca parlamentarii să ia o decizie şi să o valideze prin vot.

Social-democraţii au decis, marţi seara, la Parlament, în şedinţa CEx, ca Mircea Drăghici, trezorierul PSD, propus anterior de premierul Viorica Dăncilă pentru Ministerul Transporturilor, să fie propus pentru conducerea AEP, după demisia lui Daniel Barbu (ALDE).

Preşedintele AEP, Daniel Barbu, a demisionat luni din funcţie pentru a candida la alegerile europarlamentare. El a declarat, pentru MEDIAFAX, că nu este sigură candidatura sa, dar că a vrut să evite o „incompatibilitate etică”.

Gorghiu: Ar fi un fel de lup paznic la oi. PSD să revină cu o propunere decentă

Senatorul PNL Alina Gorghiu a declarat că Mircea Drăghici la conducerea AEP ar fi ”un fel de lup paznic la oi” şi a cerut PSD să revină ”cu o propunere decentă”. Ea a criticat şi calendarul aprobat pentru alegerea noului preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente.

"Drăghici la Autoritatea Electorală Permanentă - un fel de lup paznic la oi, asta pentru că ştiţi foarte bine, domnul Drăghici este trezorier PSD, trezorier împotriva căruia Parchetul General a început o acţiune fiind acuzat de deturnarea subvenţiei PSD, în cuantum dacă nu mă înşel, de 1,8 şi autoturisme de lux şi alte sume de bani pe care domnia sa nu le poate justifica. Din nefericire vorbim de bani publici, din nefericire vorbim de fonduri publice şi exact cel care face acest lucru la PSD în favoarea domnului Dragnea este avansat acum la Autoritatea Electorală Permanentă", a declarat senatorul PNL Alina Gorghiu miercuri, în Parlament.

Ea a adăugat că PNL a cerut o procedură pe o perioadă de timp mai extinsă pentru a putea putea propune un expert pentru conducerea Autorităţii Electorale Permanente.

"Calendarul este o mizerie. Să ceri de azi până luni să se închidă această procedură cu audierea Comisiilor Juridice, ca miercuri să avem plen pentru a vota protejatul domnului Dragnea, mi se pare chiar şi pentru PSD foarte mult. Îi avertizez public, domnul Drăghici este în conflict de interese. Nu poţi să pui un om care este anchetat de parchetul general, DNA sau ce instituţii îl mai anchetează pe domnia sa, sub controlul Autorităţii Electorale Permanente pentru modul în care a cheltuit PSD banii să-l pui şef la această autoritate care controlează partidele politice pentru a vedea cum au cheltuit banii publici din subvenţie. Să facă bine PSD să revină cu o propunere decentă, cu o propunere echilibrată şi rezonabilă pentru că avem patru tururi de alegeri, vorbim de 2 ani cu alegeri europarlamentare, prezidenţiale, locale şi parlamentare şi este absolut nevoie de o persoană echilibrată, de o persoană care să nu mai fie suspectată de partipriuri politice sau de o persoană care să facă jocul lui Dragnea şi al PSD-ului la AEP. PNL a cerut o procedură mult mai amplă, un calendar mai larg în care să venim cu un expert ca şi propunere a autoritatea electorală permanentă, astfel încât această autoritate să nu fie sub sceptrul politizării făcute de PSD astăzi la nivel înalt", a adăugat aceasta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici