O parte dintre cei 36 de muncitori srilankezi au primit oferte de muncă. Violeta Alexandru: Nu îşi doresc să se repatrieze

  • Muncitorii din Sri Lanka vor finaliza perioada de carantină în România, iar o parte dintre ei au primit oferte de muncă.
  • Ministrul Muncii, care a urmărit cazul, a spus că cei 36 de muncitori nu-şi doresc să fie repatriaţi în Sri Lanka, ci doresc să lucreze în România.
  • 36 de muncitori din Sri Lanka au fost concediaţi, după ce au stat în carantină din cauza unui coleg de muncă infectat cu COVID-19. Apoi, au fost urcaţi în două autocare şi trimişi de la Botoşani pe aeroportul din Otopeni, fără a fi vreun zbor către ţara lor.
1469 afișări
Imaginea articolului O parte dintre cei 36 de muncitori srilankezi au primit oferte de muncă. Violeta Alexandru: Nu îşi doresc să se repatrieze

O parte dintre cei 36 de muncitori srilankezi au primit oferte de muncă. Ministru: Nu îşi doresc să se repatrieze. Vor să muncească în Romania.

Ministrul Muncii Violeta Alexandru a anunţat că, după apelul lansat, unii din angajatori au oferit locuri de muncă pentru muncitorii srilankezi disponibilizaţi şi abandonaţi pe Aeroportul Otopeni. 

„Urmeaza sa finalizeze perioada de carantina. Alti angajatori au facut o oferta pentru un numar mai mic de persoane. Mi se pare foarte important de transmis un mesaj. Nu isi doresc sa se repatrieze. Vor sa munceasca in Romania”, a spus ministrul.

Oficialul a transmis că ofertele sunt din industria producerii de cafea, confectii, domeniul sanitar, din domeniul alimentar.

„Au o paleta larga de oferte. Sunt si din Bucuresti si din tara, Imi e mai usor acum sa gestionez lucrurie operativ rapid. Nu vreau sa fiu modelul nimanui. Pur si simplu imi pasa. Caut o solutie institutionala. Este prioritatea mea sa ma adresez cu un mecanism functional romanilor. Trebuie sa fim mai proactivi. Dincolo de functii si de atributii trebuie sa iti pese si sa te implici. Recomand tututor angajatorilor sa gestioneze cu calm aceste situatii. A fost o problema de lipsa de dialog”, a precizat reprezentantul Guvernului. 

Alexandru a mai declarat că la firma care i-a disponibilizat pe muncitorii srilankezi, controlul e in desfasurare. „Primul control a fost facut acum cateva zile”,a spus ministrul Muncii. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici