O piscină de 100 mp şi două saune s-ar putea deschide în spaţiul din subsolul Senatului unde s-ar putea face un centru spa - FOTO

La Senat s-ar putea deschide un centru spa cu piscină, saună şi sală de fitness, în regim privat, în prezent doar sauna fiind funcţională, în timp ce piscina, care depăşeşte 100 de metri pătraţi, nu este încă finalizată.

497 afișări
Imaginea articolului O piscină de 100 mp şi două saune s-ar putea deschide în spaţiul din subsolul Senatului unde s-ar putea face un centru spa - FOTO

REPORTAJ: O piscină de 100 mp şi două saune s-ar putea deschide în spaţiul din subsolul Senatului unde s-ar putea face un centru spa - FOTO

Presa a avut acces, joi, în subsolul Senatului, unde se află spaţiile care ar putea fi folosite pentru amenajarea unui centru spa destinat publicului, care să funcţioneze pe baze comerciale şi să aducă bani pentru Parlament, aşa cum declara secretarul general adjunct al Senatului Dan Mihalache.

Accesul s-a făcut de la nivelul P, pe scările de lângă liftul cu care senatorii urcă la sala de plen, după ce un angajat a deschis o uşă din grilaj închisă cu lacăt.

Coborând la nivelul subsolului - 4,5 metri, pe mai multe rânduri de scări, prin mici coridoare întortocheate, în diferite stadii de execuţie, cu ţevi aparente pe tavan, prăfuite, unele afectate de igrasie, pe întuneric, în lipsa unei instalaţii de iluminat funcţionale, s-a ajuns în spaţiul în care ar putea fi amenajat un centru spa care să aducă bani la bugetul Senatului.

Dintre multele camere care ar putea deservi acest centru, însumând mai multe sute de metri pătraţi, sala în care se află piscina este cea mai spaţioasă. Pe pereţii placaţi cu gresie mată crem şi albastru-verde, sunt fixate oglinzi mari, calorifere verticale decorative şi aplice în formă de bol.

Cel mai spectaculos este tavanul, contruit pe două niveluri, de un albastru intens, realizat din folii de plastic foarte flexibile, lucioase şi care, atinse, se mişcă în valuri. În afară de efectul estetic, foliile protejează, de asemenea, instalaţiile de deasupra de umezeală.

Piscina, placată cu gresie albastră, care are peste 100 de metri pătraţi şi o adâncime de circa 1,60 m, nu este încă funcţională, pentru a putea fi folosită fiind nevoie de finalizarea sistemului de scurgere.

În lateralul piscinei se află trei camere, una amenajată pentru saună, iar celelalte pentru masaj.

Într-o cameră ceva mai mare decât un living sunt două saune din lemn, funcţionale, fiecare putând fi folosită în comun de maximum cinci persoane.

Spaţiul de la subsolul Senatului cuprinde, însă, mai multe camere nefinisate şi neamenajate cu destinaţia de frizerie, coafor, cabinet medical. Viitoarea sală de fitness este folosită în prezent, pentru pregătirea fizică a angajaţilor, de către SPP, care deţine temporar un sediu în acelaşi corp al Palatului Parlamentului.

În acest spaţiu mai este o cameră spaţioasă, în care ar putea fi amenajat un bar.

Secretarul general adjunct al Senatului, Dan Mihalache, a lansat public în urmă cu o săptămână ideea ca în subsolul instituţiei să se deschidă, într-un spaţiu deja amenajat, un centru spa cu piscină şi fitness, în regim privat.

"La subsol există un spaţiu amenajat ca piscină şi spa nu de acum, ci undeva din anii 2000 - 2000 şi ceva, deci nu e al nostru. Aici sunt două opţiuni: ori îl lăsăm să se degradeze în continuare, ceea ce, după părerea mea, reprezintă bani publici aruncaţi pe fereastră, ori găsim o formulă de a-l externaliza printr-o licitaţie transparentă şi de a face din el un centru care să funcţioneze pe baze comerciale. Subliniez, nu e vorba de un privilegiu, pentru Senat, senatori, ci de un centru care ar putea foarte bine, având şi acces exterior din clădire, să funcţioneze pe baze comerciale şi să aducă bani pentru Parlament", a spus Dan Mihalache.

El a precizat că la acest centru ar putea avea acces oricine care plăteşte un abonament, în condiţiile în care acesta ar fi operat de un investitor privat.

"Nu e o chestiune pe care să o opereze Parlamentul, care să necesite investiţii de la Parlament, ci pur şi simplu trebuie găsită o formulă pentru ca lucrurile care s-au investit deja acolo să nu se degradeze", a precizat acesta.

El a mai spus că spaţiul are deschidere exterioară, iar cetăţenii pot intra direct la subsol.

"El stă sub cheie de zece ani şi nu a fost folosit niciodată. Lucrările sunt terminate în proporţie de 70 la sută. Mai e nevoie de o investiţie pe care trebuie să o facă un operator privat, pentru că Parlamentul nu are bani pentru asemenea investiţie", a mai spus Mihalache.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici