Oajdea a cerut demisia liderului interimar al PDL Iaşi după alegerile de la organizaţia municipală

Deputatul PDL de Iaşi Daniel Oajdea a cerut, duminică, demisia liderului interimar al filialei ieşene, Mihaela Popa, pentru modul în care a gestionat alegerile pentru şefia organizaţiei municipale a PDL, în replică Popa spunând că Oajdea mai are să ceară şi demisia întregului BPN.

33 afișări
Imaginea articolului Oajdea a cerut demisia liderului interimar al PDL Iaşi după alegerile de la organizaţia municipală

Oajdea a cerut demisia liderului interimar al PDL Iaşi după alegerile de la organizaţia municipală (Imagine: Mediafax Foto)

Daniel Oajdea a declarat, într-o conferinţă de presă, că preşedintele interimar al PDL Iaşi, Mihaela Popa, ar trebui să-şi dea demisia sau să fie demisă de conducerea partidului, pentru că "a girat nereguli grave" la alegerile de sâmbătă pentru şefia organizaţiei municipale a formaţiunii democrat-liberale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Mihaela Popa nu mai are ce căuta acolo. Trebuie să-şi dea demisia din funcţie sau să fie demisă de conducerea partidului. Suntem un partid la guvernare şi nu putem da astfel de exemple. Îmi exprim convingerea că alegerile de la municipiu vor fi repetate. Biroul Permanent Naţional nu poate fi solidar cu aceste grave nereguli", a spus Oajdea.

El a explicat că, potrivit statutului, Marius Spînu, cel care a fost ales lider al filialei municipale, ar fi trebuit să obţină 217 voturi din cele 431 valabil exprimate, menţionând că "216 voturi, câte a luat Spînu, nu reprezintă 50 la sută plus unu pentru a fi declarat câştigător".

Totodată, Oajdea a spus că buletinele de vot pentru alegeri au fost xeroxate în clădirea unde au avut loc lucrările Consiliului de Coordonare Local şi că la vot au fost aduse 50 de persoane, fără drept de vot, întrucât nu aveau viză de flotant în municipiul Iaşi.

De asemenea, deputatul Daniel Oajdea şi-a anunţat demisia din Comisia de Organizare şi Desfăşurare a Alegerilor (CODA) a PDL Iaşi, aceeaşi decizie fiind anunţată, duminică, şi de un alt deputat ieşean al partidului, Petru Movilă.

În replică, preşedintele interimar al PDL Iaşi, Mihaela Popa, a afirmat că Daniel Oajdea a cerut la un moment dat şi demisia premierului Emil Boc, lider al partidului şi că mai rămâne să ceară şi demisia întregului BPN.

"Să ceară şi demisia BPN, care a decis în unanimitate vara trecută excluderea lui din partid, după ce a votat moţiunea de cenzură a opoziţiei. Oricum, misiunea mea se va încheia curând pentru că, în luna mai vom avea alegeri pentru şefia filialei judeţene", a spus Mihaela Popa.

Deputatul Marius Spînu a fost ales, sâmbătă, preşedinte al organizaţiei municipale a PDL Iaşi, în timp ce contracandidatul său Daniel Oajdea, care a pierdut la o diferenţă de şapte voturi, a părăsit sala, alături de susţinătorii săi, şi a anunţat că va contesta rezultatul.

Din cei 431 de delegaţi la alegerile pentru conducerea organizaţiei municipale, care au avut loc la Teatrul "Luceafărul" din Iaşi, 216 au votat cu Spînu, iar 209 cu Oajdea, şase voturi fiind anulate.

Imediat după anunţarea rezultatului, deputatul Daniel Oajdea l-a felicitat pe Spînu pentru victorie, însă după alte 30 de minute, a urcat din nou la tribună şi a cerut repetarea alegerilor pentru postul de preşedinte al organizaţiei municipale. În acest sens, Oajdea a motivat că Marius Spînu nu a obţinut jumătate plus unu din numărul total al voturilor exprimate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici