Ofiţerii SUA care vor lucra la Deveselu doresc să înveţe limba română

O delegaţie a Agenţiei de Apărare Antirachetă a SUA s-a întâlnit, joi, cu autorităţile locale din Olt pentru a discuta despre construcţia amplasamentului scutului, primarul comunei Deveselu declarând că delegaţia s-a arătat interesată ca ofiţerii SUA să înveţe, din 2011, limba română.

380 afișări
Imaginea articolului Ofiţerii SUA care vor lucra la Deveselu doresc să înveţe limba română

Ofiţerii SUA care vor lucra la Deveselu doresc să înveţe limba română (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Delegaţia a ajuns, joi, la Prefectura Olt, unde s-a întâlnit cu autorităţile locale pentru pentru a pune la punct detaliile privind procesul de construcţie a amplasamentului unde va fi ridicat scutul antirachetă de la Deveselu. Delegaţia americană s-a arătat interesată, ca începând din 2012, ofiţerii americani să înveţe limba română, precum şi despre istoria şi cultura ţării noastre, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Delegaţia Agenţiei de Apărare Antirachetă condusă de general locotenentul Patrick O'Reilly, precum şi colonel Winfried Keller, colonel Roderick E. Dorsey, David Morris, locotenent colonel Steve Johnson şi maior Donald Perry a sosit, joi, la Prefectura Olt unde a avut întâlnire cu autorităţile locale. Totodată, la discuţii au mai participat şi general maior dr. Valeriu Nicuţ, căpitan comandor Eugen Mavriş şi Mirela Grecu din partea MapN şi MAE.

Potrivit prefectului Leonard Moisiu, la întâlnire s-a analizat procesul de construcţie al amplasamentului de la Deveselu. "S-au purtat discuţii cu oficialii americani care au avut la bază faza preliminară şi de analiză a procesului de construcţie a amplasamentului de la Deveselu, planificarea şi elaborarea cerinţelor construcţiilor amplasamentului şi începerea proiectării acestuia", a declarat, joi, prefectul Leonard Moisiu.

La întâlnire a participat şi primarul comunei Deveselu, Gheorghe Beciu, care a prezentat proiectul privind apa, canalizarea şi drumurile în localitate, pe care îl va preda autorităţilor americane. El susţine că delegaţia americană s-a arătat interesată pentru a învăţa limba română, precum şi noţiuni despre istoria şi cultura ţării noastre.

"A fost o întâlnire de informare reciprocă a ambilor parteneri referitoare la proiectul din comuna noastră. Am discutat despre cele mai arzătoare probleme ale noastre, adică apă, canalizare şi drumuri, urmând ca mâine (n.r., vineri) să le predau proeictul. Dânşii au venit cu propunerea ca, de la anul, să implementăm limba română printr-un program, pentru că vor să ia lecţii de română, să înveţe despre istoria noastră, despre cultură şi chiar chestiuni de economie a ţării. Pe banii lor, că nu pe ai noştri", a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, Gheorghe Beciu.

El susţine că, deşi era programată o vizită la baza militară de la Deveselu, delegaţia americană nu a mai putut ajunge întrucât "şeful delegaţiei avea o şedinţă la Bucureşti şi a trebuit să plece urgent".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici