Oiţă: Fiica lui Cazacu şi fratele preşedintelui au semnat vineri actele de ieşire din firma Desintco

Omul de afaceri Romeo Oiţă, asociat cu fratele şefului statului în Defense, Security and Intelligence CO - Desintco SRL, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că Mircea Băsescu şi Maria Cazacu au semnat actele de ieşire din firmă, despre care a spus că nu are ca scop activităţi militare.

623 afișări
Imaginea articolului Oiţă: Fiica lui Cazacu şi fratele preşedintelui au semnat vineri actele de ieşire din firma Desintco

Mircea Băsescu (Imagine: Cristi Cimpoeş/Mediafax Foto)

"Mircea Băsescu a semnat dimineaţă actele. Fiica domnului Cazacu le-a semnat de asemenea în cursul după-amiezii", a declarat Oiţă.

El a spus că doreşte totuşi să continue activitatea firmei.

Oiţă s-a declarat însă nemulţumit şi dezamăgit de informaţiile apărute în presă, spunând că acestea i-au afectat în mod nedrept credibilitatea şi munca.

"Eu l-am rugat, nu l-am cooptat, l-am rugat pe domnul Mircea Băsescu să ne ajute pe zona agro-alimentară, mai ales că dânsul are expertiză şi experienţă în mod special pe zona Constanţa", a mai explicat el, întrebat cum de s-a asociat cu fratele preşedintelui.

De asemenea, el a mai spus că îl ştie pe Mircea Băsescu de zece ani.

Oiţă a precizat că firma Desintco nu a avut ca scop activităţi militare, aceasta neavând nici măcar codurile CAEN pentru activităţi militare sau pentru activităţi de "security, pază şi protecţie".

Mircea Băsescu este asociat în firmă cu fiica fostului şef al Romarm Aurel Cazacu şi cu un fost general MApN, Sandu Ion Eftimie, care a deţinut postul de locţiitor al Departamentului Armamente din MApN până la începutul lui 2009, când s-a pensionat.

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, firma Defense, Security and Intelligence CO - Desintco SRL a fost înfiinţată în 4.2.2009 şi are sediul declarat în Voluntari, pe strada Emil Racoviţă, nr.70, bloc Vila 33, însă există menţiunea "sediu expirat".

Acţionarii firmei sunt Oiţă Romeo, Sandu Ion-Eftimie, Mircea Băsescu, Geamănu-Grigore-Andrei-Cristian şi Cazacu Maria Cristina. Oiţă, Geamănu şi Mircea Băsescu deţin câte 30% din acţiuni, iar ceilalţi doi asociaţi câte 5%.

Sandu Ion Eftimie a deţinut postul de locţiitor al Departamentului Armamente din MApN până la începutul lui 2009, când s-a pensionat. Cazacu Maria Cristina are 22 de ani, este fiica lui Aurel Cazacu, în prezent director în Ministerul Economiei.

Obiectul principal de activitate este "activităţi de consultanţă şi management". Obiectele secundare de activitate sunt "intermedieri în comerţul specializat în vânzarea produselor cu caracter specific, n.c.a.", intermedieri în comerţul cu produse diverse, servicii de reprezentare media, comerţ cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet, activităţi ale tur-operatorilor, activităţi de organizare a expoziţiilor, târgurilor şi congreselor, alte servicii de rezervare şi asistenţă turistică, activităţi ale agenţiilor turistice, activităţi de design specializat, activităţi ale agenţiilor de publicitate, activităţi de consultanţă în domeniul relaţiilor publice şi al comunicării.

Presa a relatat despre această firmă, Defense, Security and Intelligence CO - Desintco SRL, sugerând că ar putea fi implicată în diverse contracte militare şi că ar fi un conflict de interese, dat fiind că şeful statului conduce CSAT.

Vineri, ministrul Economiei, Adriean Videanu, a anunţat că a cerut Corpului de Control al ministerului să verifice informaţiile despre Aurel Cazacu, director în cadrul instituţiei, după ce presa a relatat despre asocierea fiicei acestuia într-o firmă, alături de Mircea Băsescu şi de oameni de afaceri.

Şeful statului i-as cerut fratelui său să se retragă din firmă. De asemenea, Cazacu a anunţat că şi fiica sa se va retrage din Defense, Security and Intelligence CO - Desintco SRL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici