Olguţa Vasilescu: Cred că o să ne retragem toţi demisiile să asigurăm interimatul până la numirea noului guvern/ Ce spune despre colegii care nu au votat moţiunea sau au absentat şi despre numirea ei în funcţia de premier

Deputatul PSD Lia Olguţa Vasilescu a declarat, miercuri, că foştii miniştri din Guvernul Grindeanu şi-ar putea retrage demisiile şi ar putea asigura interimatul până la numirea noului guvern.

7781 afișări
Imaginea articolului Olguţa Vasilescu: Cred că o să ne retragem toţi demisiile să asigurăm interimatul până la numirea noului guvern/ Ce spune despre colegii care nu au votat moţiunea sau au absentat şi despre numirea ei în funcţia de premier

Lia Olguţa Vasilescu: Cred că o să ne retragem toţi demisiile să asigurăm interimatul

"Mâine voi merge la serviciu. (...) Cred că o să ne retragem toţi demisiile, ca să poată să fie funcţională activitatea ministerelor până când va fi învestit următorul guvern. (...) Eu mi-am delegat atribuţiile către un secretar de stat, nu ar fi probleme, dar alţi colegi de-ai mei nu au apucat să-şi delege atribuţiile sau chiar nu au avut posibilitatea să facă asta, pentru că, Ministerul Dezvoltării spre exemplu, a fost totalmente destructurat în aceste zile. După demisia doamnei Sevil Shhaideh au fost destituiţi în bloc secretarii de stat iar acolo este o situaţie fără precedent (...), nu mai are nimeni drept de semnătură", a declarat deputatul PSD Lia Olguţa Vasilescu, fostul ministru al Muncii, la RTV.

Lia Olguţa Vasilescu a afirmat că activitatea mai multor ministere a fost blocată, susţinând că după ce membrii Cabinetul au demisionat şi mai mulţi secretari de stat au fost "executaţi".

"Toţi miniştrii suntem conştienţi (...) că trebuie să asigurăm interimatul până la numirea noului guvern", a spus deputatul PSD.

Olguţa Vasilescu a afirmat că demisiile miniştilor din Guvernul Grideanu "nu au devenit operaţionale" pentru că preşedintele Klaus Iohannis nu a emis un decret în acest sens.

Fostul ministru al Muncii a susţinut că şi-a îndeplinit obiectivele din programul de guvernare şi se aşteaptă să îşi reia funcţia un noul Guvern.

Olguţa Vasilescu: Va fi o discuţie cu acei colegi care nu au votat moţiunea sau au absentat
 

Deputatul PSD Lia Olguţa Vasilescu a declarat, miercuri, că va avea loc o discuţie, în PSD, cu privire la parlamentarii care nu au fost prezenţi la votul moţiunii de cenzură sau au votat împotriva ei pentru a se stabili circumstanţele absenţelor sau a opţiunii de vot.

"Va fi o discuţie în perioada următoare cu ei pentru că au fost colegi care nu s-au prezentat la vot nu pentru că nu ar fi vrut să voteze moţiunea. Este cazul domnului senator Chisăliţă care are probleme de sănătate foarte grave, stă de câţiva ani într-un scaun cu rotile. Am mai avut o colegă de la Suceava care a greşit efectiv când a introdus bilele în urnă. Cred că trebuie făcută o discuţie cu fiecare în parte", a declarat deputatul PSD Lia Olguţa Vasilescu.

Olguţa Vasilescu a susţinut că PSD-ALDE deţine în continuare majoritatea în Parlament, afirmând că nu toţi deputaţii din Grupul minorităţilor naţionale au votat moţiunea de cenzură.

"Parlamentarii de la minorităţile naţionale au votat împărţit. Am avut majoritate fără voturile colegilor de la minorităţile naţionale. Sigur, le mulţumim pentru voturile pe care le-au dat astăzi, dar majoritatea PSD-ALDE este încă funcţională la Parlament", a spus Lia Olguţa Vasilescu.

Olguţa Vasilescu, despre posibila sa numire în funcţia de premier: Nu mă interesează subiectul

Fostul Ministrul al Muncii Lia Olguţa Vasilescu a declarat, miercuri, că nu este interesată de funcţia de prim-ministru, afirmând că în PSD sunt suficiente persoane care pot ocupa această funcţie.

"Nu mă interesează subiectul. (…) Am văzut în spaţiul public tot felul de nume. Vă asigur că nu au niciun fel de legătură cu discuţiile din partid, persoane care nu au niciun fel de legătură cu PSD, cred că nici măcar vreo afinitate", a declarat deputatul PSD Lia Olguţa Vasilescu, la RTV.

Întrebată ce face dacă liderul PSD Liviu Dragnea îi va cere să ocupe funcţia de prim-ministru, Lia Olguţa Vasilescu a răspuns: "Trebuie să mă intereseze şi pe mine".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici