Olguţa Vasilescu: Folosirea obscenităţilor pe Internet ar putea fi interzisă de la sfârşitul anului

Senatorul PSD Olguţa Vasilescu susţine că iniţiativa legislativă prin care propune înfiinţarea unei structuri astfel încât administratorii de site-uri să interzică folosirea obscenităţilor pe forumuri este sprijinită de "foarte mulţi parlamentari", legea putând intra în vigoare la sfârşitul anului.

136 afișări
Imaginea articolului Olguţa Vasilescu: Folosirea obscenităţilor pe Internet ar putea fi interzisă de la sfârşitul anului

Olguţa Vasilescu: Folosirea obscenităţilor pe Internet ar putea fi interzisă de la sfârşitul anului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Lia Olguţa Vasilescu a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că prin iniţiativa sa legislativă nu doreşte "introducerea cenzurii", proiectul urmând să fie axat pe legislaţia internaţională în vigoare.

"În niciun caz nu dorim să introducem cenzura. Pur şi simplu vom aplica şi legislaţia internaţională, iar la ora actuală se traduce legislaţia internaţională în domeniu. Cine vrea să intre pe site-uri să critice este liber s-o facă, numai că nu va mai putea să înjure", a declarat senatorul PSD.

Vasilescu a precizat că iniţiativa legislativă va fi supusă dezbaterii publice începând de luna viitoare.

"Toate prerogativele vor fi preluate de administratorii de site-uri, în primul rând, după care vor intra providerii de internet. Nu vrem să ajungem la CNA, să fie un compartiment special pentru treaba asta. Oricum, va fi un proiect de lege care va fi băgat în dezbatere publică pentru toţi cei interesaţi în luna septembrie", a mai spus Lia Olguţa Vasilescu.

Parlamentarul doljean a precizat că proiectul de lege nu este iniţiat pentru a-i proteja pe politicieni de limbajul "obscen" de pe forumuri, ci pentru a-i proteja pe copiii care navighează pe Internet.

"Poate că pentru noi, politicienii, nu este un capăt de ţară, pentru că ne-am asumat să se vorbească oricum despre noi. Nu trebuie să fie nimeni îngrijorat pentru o asemenea lege, pentru că se poate vorbi în continuare rău despre Olguţa Vasilescu, dar vor trebui să-şi cenzureze obscenităţile. Această iniţiativă nu este pentru a ne proteja pe noi, politicienii, ci pe copiii noştri", a afirmat senatorul PSD.

Întrebată când ar putea intra în vigoare o asemenea iniţiativă legislativă, senatorul Lia Olguţa Vasilescu a răspuns: "Poate să intre în vigoare şi la sfârşitul anului, şi la începutul anului viitor. Depinde cât de repede vom mişca Parlamentul".

Ea a susţinut că între cei care sprijină iniţiativa sa legislativă se află preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Ansastase, şi deputatul PNL Alina Gorghiu, precum şi jurnalişti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici