Oltean despre Ponta şi Dragnea: Sunt surprins că nu au pregătit nişte vulturi sau ulii să-i lanseze

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a declarat, miercuri, că la ceremonialul militar-religios de la Bistriţa la care au asistat Victor Ponta şi Liviu Dragnea şi la care au fost lansaţi porumbei ar fi trebui lansaţi vulturi şi ulii, întrucât cei doi aduc "mizerie", "revoltă" şi "război", nu "linişte".

104 afișări
Imaginea articolului Oltean despre Ponta şi Dragnea: Sunt surprins că nu au pregătit nişte vulturi sau ulii să-i lanseze

Oltean despre Ponta şi Dragnea: Sunt surprins că nu au pregătit nişte vulturi sau ulii să-i lanseze (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Zilele trecute, cerul nostru s-a luminat de o mulţime de porumbei albi lansaţi în semn de linişte şi pace de către PSD, la apariţia duetului Ponta-Dragnea. De parcă ar fi apărut Dumnezeu. Doamne, iartă-mă, că aşa ceva n-am mai întâlnit, să lansezi porumbei albi când vin oameni politici. Porumbelul alb este simbolul păcii. Păi ăştia aduc revoltă, aduc război când vin, ăştia aduc mizerie, n-aduc linişte şi pace. Cum poţi să-l asemeni pe Ponta cu un porumbel? Cu un uliu, cu un vultur, dar nu cu un porumbel! Rămân surprins că oamenii ăştia n-au pregătit nişte vulturi să-i lanseze sau nişte ulii, nu nişte porumbei albi", a declarat, într-o conferinţă de presă, Ioan Oltean, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Ioan Oltean a vorbit şi despre "modul în care banul public este distribuit politic".

"Nu pot spune că nu mă bucur că judeţul este beneficiarul a 85 de milioane de lei, e foarte bine, cu cât vin mai mulţi bani în Bistriţa-Năsăud, cu atât mai bine. Ce criticăm noi este modul în care banul public este distribuit de actuala putere. Domnul Dragnea vine cu ordinele în geantă şi cu pixul lui Mischie, le semnează pe loc, aici, în faţa primarilor, ceea ce e inadmisibil şi condamnabil. Să vină cât mai mulţi bani în judeţ, nu 85 de milioane, 850 de milioane să vină, e un lucru formidabil, dar să vină în mod transparent şi legal, acolo unde trebuie şi cum trebuie. Nu e nici banul lui Ponta, nici banul lui Dragnea, e banul statului român, e ban public. Niciodată, nimeni nu şi-a permis să facă aşa ceva. N-am întâlnit din 1990 încoace un ministru care să vină în geantă cu ordinul, să îi cheme pe primari şi în faţa lor să semneze ordinul de repartiţie. Este degradant, e condamnabilă o asemenea atitudine. Dar nu poţi să-i ceri omului mai mult decât poate să dea şi probabil că oamenii aceia nu pot mai mult de atât", a mai afirmat Ioan Oltean.

Liderul PDL a adăugat că "asemenea atitudini, asemenea gesturi" mai devreme sau mai târziu se vor întoarce "ca un bumerang împotriva lor".

"Sunt atâtea comunităţi locale care sunt pedepsite, sancţionate de actuala putere dintr-un singur motiv: că alesul local nu este membru PSD sau nu s-a lăsat încovoiat, îngenuncheat, de către promisiunile şi promisiunile făcute de PSD. Ne delimităm de această modalitate de atribuire a banului public şi ne asociem cu acei primari şi acele comunităţi care au puterea, mândria şi bunul simţ de a respinge avansurile făcute de actuala putere, de a rezista şantajului, presiunilor, ameninţărilor şi de a-şi păstra caracterul şi demnitatea, trăsături mai importante decât orice în lumea asta şi care lipsesc, din păcate, la mulţi aleşi locali", a comentat el.

Premierul Victor Ponta şi vicepremierul Liviu Dragnea au participat, sâmbătă, la Bistriţa, la comemorarea victimelor din Primul Război Mondial, eveniment cuprins în calendarul Zilelor Bistriţei 2014. Cu acest prilej, în prezenţa celor doi au fost eliberaţi o sută de porumbei albi.

Tot sâmbătă, vicepremierul Liviu Dragnea a semnat contracte de finanţare de circa 85 de milioane de lei cu mai mulţi primari din Bistriţa-Năsăud care derulează, în comunele lor, lucrări de asfaltare a drumurilor, aducţiuni de apă şi canalizare sau construcţii de şcoli.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici