Oltean: Eu cred că săptămâna viitoare ori Ponta, ori Geonă pleacă. Eu pariez că pleacă Geoană

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că, în opinia sa, săptămâna viitoare se va tranşa situaţia de la Senat, respectiv că "ori Ponta, ori Geoană pleacă", adăugând că el pariază că pleacă Geoană.

217 afișări
Imaginea articolului Oltean: Eu cred că săptămâna viitoare ori Ponta, ori Geonă pleacă. Eu pariez că pleacă Geoană

Ioan Oltean (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Ioan Oltean a fost întrebat ce progrese înregistrează puterea în demersul său de a-l înlocui pe Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului.

"Puterea susţine opoziţia în acest demers politic. Eu i-am rugat, ei m-au ascultat şi iată că lucrurile merg în direcţia în care vrem noi. Nu conduc PSD, doar le sugerez ce să facă. Eu cred că săptămâna viitoare ori Ponta, ori Geoană pleacă. Vom trăi şi vom vedea care pe care. Eu pariez că pleacă Geoană. Noi îl susţinem pe Ponta fără niciun fel de reţinere", a spus Oltean.

Întrebat dacă în aceste condiţii crede că Mircea Geoană se va îndrepta spre UNPR, Oltean a spus: "Nu cred!".

"Aşa cum îl ştiu eu şi după cum rezistă, Mircea Geoană nu cred că va pleca din apropierea PSD. Va rămâne acolo într-un fel sau altul. Nu cred că va înfiinţa un alt partid", a spus Oltean.

La întrebarea unui jurnalist, Ioan Oltean a făcut şi unele comentarii legate de cine are mai mult de pierdut în această perioadă: PSD cu scandalul Mircea Geoană sau PDL din cauza acuzaţiilor de corupţie.

"Dumnezeu stabileşte un echilibru întotdeauna. Dacă noi nu am avea scandalul acesta, ne-ar favoriza pe noi, dar asta este. Mai mult de câştigat avem noi, fiindcă doar faptul că justiţia este liberă e un lucru foarte important pe care toată lumea şi l-a dorit. Toată ţara a suferit când a constatat că oameni care au săvârşit abateri grave sau care au furat cu trenul sunt liberi şi bine-merci astăzi. Iată că, în sfârşit, justiţia îşi face treaba. Noi vom continua până când vom găsi oameni care nu o să mai fure", a spus Oltean.

BPN al PSD a decis luni înlocuirea lui Mircea Geoană în funcţia de preşedinte al Senatului cu Titus Corlăţean. Imediat după şedinţa BPN în care decizia a fost luată, în absenţa lui Geoană şi cu doar un vot împotrivă, Victor Ponta a mers la grupul PSD din Senat. La reuniunea grupului, la care a fost prezent şi Geoană, decizia a fost din nou supusă la vot, fiind înregistrate cinci abţineri şi niciun vot împotrivă.

După şedinţa grupului, Mircea Geoană a declarat că decizia este "pripită şi nejustificată", că aceasta face rău partidului şi este determinată de "interese meschine". Geoană a apreciat că decizia conducerii PSD reprezintă "o greşeală strategică", pentru că aceasta va duce la pierderea de către social-democraţi a poziţiei de preşedinte al Senatului. El a adăugat că, de fapt, "va fi oferită pe tavă" această funcţie puterii.

Ion Iliescu şi Adrian Năstase au susţinut, marţi la prânz, că PSD nu va mai solicita revocarea lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului, întrucât partidul riscă să piardă şefia Senatului.

Ulterior, preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat că Adrian Năstase şi Ion Iliescu au exprimat opinii personale când au afirmat că PSD nu va insista pentru revocarea lui Mircea Geoană de la şefia Senatului, decizia partidului fiind alta.

Ponta a precizat că, dacă poziţia majorităţii membrilor BPN faţă de aceste decizii se va schimba, este dispus să convoace Comitetul Executiv şi chiar congresul PSD.

Comisia de integritate şi arbitraj a PSD se va reuni duminică, la ora 15.00, pentru a discuta situaţia lui Mircea Geoană, acuzat de conducerea partidului de nerespectarea unor decizii ale forurilor statutare.

Preşedintele comisiei, Dan Şova, a precizat miercuri că la şedinţa comisiei va fi invitat şi Mircea Geoană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici