Oltean: S-a încheiat orice fel de conflict şi de stare de război în interiorul PDL

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, că nu mai este cazul să se vorbească "la nivelul PDL" despre conflicte şi tensiuni, principala precupare a partidului fiind să facă "opoziţie serioasă" la USL.

216 afișări
Imaginea articolului Oltean: S-a încheiat orice fel de conflict şi de stare de război în interiorul PDL

Ioan Oltean (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"S-a încheiat orice fel de conflict şi de stare de război în interiorul PDL. Şedinţa Consiliului de Coordonare Naţional a venit şi a confirmat alegerea noii structuri politice a Biroului Permanent Naţional (BPN) într-o formulă, spun eu, de natură a pune capăt tensiunilor, divergenţelor, nemulţumirilor şi conflictelor, aşa-ziselor conflicte, în paranteză fie spus", a declarat Ioan Oltean.

El a spus că actualul BPN al PDL este "extrem de diverificat" ca şi componenţă, în sensul că are oameni cu experienţă politică vastă, dar şi oameni care sunt pentru prima dată într-o structură politică de o asemenea anvergură.

"De asemenea, BPN are oameni cu pregătire excepţională, cu o ţinută morală deosebită, dar şi o îmbinare armonioasă a celor două sexe, bărbaţi şi femei, pentru că femeile sunt prezente într-un număr mai mare decât oricând în structura politică a PDL. Vă asigur că între greii partidului, oameni care au experienţă vastă în plan politic şi în activitatea PDL, avem prezenţi tineri deosebiţi, oameni care vin să îmbunătăţească, dacă vreţi, valoarea BPN actual. I-aş nominaliza pe prof. universitar Radu Carp, pe domnul Vasile Iliuţă, Ştefan Gheorghe, un om foarte bine pregătit în domeniul agriculturii. Avem tineri cum ar fi Alexandru Nazare, Cristian Dobre, Alin Tişe, Maria Moţa, Valeria Schelean, câteva dintre numele care astăzi fac parte din structura noului BPN, fiind o garanţie că actualul BPN este în măsură să dezvolte o politică pozitivă şi să facă o opoziţie fermă, constructivă la adresa actualului Guvern", a spus Ioan Oltean.

Vicepreşedintele PDL a adăugat că, din acest moment, principala preocupare a partidului este aceea "de a se aşeza cât mai solid pe eşichierul politic de dreapta" şi de a face o "opoziţie cât mai solidă" la ceea ce reprezintă puterea USL.

"În prima şedinţă a BPN, de luni, au fost trasate primele direcţii ale activităţii parlamentare şi non-parlamentare a PDL, în aşa fel încât să avem garanţia că vom fi un partid de opoziţie veritabil, aş spune eu singurul partid de opoziţie reală la actuala putere şi singurul partid poziţionat solid pe eşichierul politic de dreapta. Principala noastră preocupare de acum este aceea de a dezvolta o opoziţie serioasă la adresa USL şi de a ne reaşeza şi structurile teritoriale acolo unde sunt, în momentul acesta, mari dificultăţi. În rest, despre conflicte, despre tensiuni, nu mai este cazul să vorbim la nivelul PDL", a conchis Ioan Oltean.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici