Oltean: Se discută în partid despre remaniere, dar chestiunea e exclusiv sarcina premierului

Secretarul general al PDL, deputatul Ioan Oltean, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că se discută în partid despre remaniere, dar această "chestiune este exclusiv" sarcina premierului.

269 afișări
Imaginea articolului Oltean: Se discută în partid despre remaniere, dar chestiunea e exclusiv sarcina premierului

Oltean: Se discută în partid despre remaniere, dar chestiunea e exclusiv sarcina premierului (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Oltean a fost întrebat dacă şi când urmează o remaniere ca urmare a analizei gradului de absorbţie a fondurilor europene de către ministere.

"Premierul e singurul în măsură să facă o analiză foarte serioasă a modului în care la nivelul fiecărui minister fondurile europene au fost absorbite şi a modului în care fiecare ministru s-a preocupat şi şi-a realizat atribuţiile. E atributul primului-ministru şi domnia sa să şi-l exercite. Întrebaţi-l pe premier. El, singurul, poate să facă acest lucru", a spus el.

Întrebat dacă se discută în partid despre aceste subiect, Oltean a spus: "Se discută în partid, dar vă spun că, în momentul acesta, această chestiune este exclusiv în sarcina premierului şi nu vrem să facem o imixtiune".

Premierul Emil Boc le-a reproşat miniştrilor că nu şi-au respectat angajamentele privind creşterea volumului de fonduri europene atrase, asumate inclusiv în şedinţa de guvern la care a participat şi preşedintele Traian Băsescu, şi le-a cerut explicaţii, solicitând şi un raport în maxim o săptămână.

La discuţii au participat miniştrii Comunicaţiilor, Administraţiei şi Internelor, Educaţiei şi Dezvoltării Regionale, restul instituţiilor fiind reprezentate la nivel de secretar de stat.

Preşedintele Traian Băsescu a fost, joi, la Guvern, unde a avut o discuţie cu premierul Emil Boc, înaintea şedinţei pe care şeful Executivului a avut-o cu miniştrii privind fondurile europene.

Premierul a anunţat, miercuri, că stadiul absorbţiei fondurilor UE va fi analizat joi, într-o reuniune programată să fie organizată la Palatul Victoria, iar monitorizarea procesului de atragere a banilor europeni va continua pe perioada verii.

Preşedintele Traian Băsescu le-a cerut miniştrilor, la o şedinţă de guvern în luna iunie, să se gândească dacă mai pot face parte din Cabinet după prima jumătate a anului, în cazul în care datele care vor fi analizate pentru primul semestru vor indica un nivel redus al absorbţiei fondurilor UE şi al investiţiilor în domeniile pe care le gestionează.

El a arătat că modul în care sunt realizate investiţiile finanţate inclusiv din fonduri UE ar trebui să reprezinte principalul reper pentru miniştri în a considera dacă mai pot face parte dintr-un guvern.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici