Oltean susţine excluderea lui Teo Trandafir şi spune că ea "nu pupa" Parlamentul ca independent

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, că susţine excluderea din PDL a deputatului Teo Trandafir care, în opinia sa, "cât e ea de Teo, şi cât e ea de Trandafir, dacă ar fi candidat ca independent nu ar fi pupat Parlamentul României niciodată".

24 afișări
Imaginea articolului Oltean susţine excluderea lui Teo Trandafir şi spune că ea "nu pupa" Parlamentul ca independent

Oltean susţine excluderea lui Teo Trandafir şi spune că ea "nu pupa" Parlamentul ca independent (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Deputatul Ioan Oltean a afirmat că, dacă majoritatea parlamentarilor PDL care au votat moţiunea - referindu-se la trei-patru colegi ai săi - au avut "o atitudine normală, discretă", Teo Trandafir a avut impresia că este la televizor, "pe ecran, la Teo Show".

"Aşa a şi fost, Teo Show, uitând cu o uşurinţă condamnabilă efortul pe care PDL l-a făcut pentru ca domnia sa să dea show în Parlamentul României. În politică, caracterul e mai presus decât orice, iar cei care fac aşa ceva sunt lipsiţi de caracter", a declarat Ioan Oltean.

Liderul PDL a spus că nu are nimic cu vedetele, ci cu organizaţiile de partid care dovedesc "lipsă de responsabilitate" atunci când aduc vedete în Parlament.

"Vedetele îşi închipuie că şi în Parlament sunt ca pe scenă, ori scena e una, Parlamentul e alta, iar doamna Teo nu a realizat că nu e la televizor, ci în Parlament, pe lista unui partid politic. Cât e ea de Teo, şi cât e ea de Trandafir, dacă ar fi candidat ca independent, nu ar fi pupat Parlamentul României niciodată şi ar trebui să dea dovadă de bun simţ", a declarat Ioan Oltean.

El susţine excluderea lui Trandafir din PDL.

"În ce o priveşte pe Teo Trandafir, susţin fără niciun fel de reţinere excluderea din partid. În ce-i priveşte pe ceilalţi, vom discuta şi vom analiza, luni, în grupul parlamentar acest lucru. Sunt colegi fideli partidului care, dintr-o raţiune de moment, pe care nu au putut să o gestioneze în alt fel, au făcut acest gest. Ei trebuie trataţi diferenţiat", a spus Oltean.

Vicepreşedintele PDL a adăugat că, în opinia sa, Parlamentul are nevoie de oameni bine pregătiţi, cinstiţi şi care să îşi facă treaba.

"Cred, de asemenea, că un om politic care a ajuns într-o demnitate prin efortul partidului din care face parte trebuie să manifeste multă grijă când ia o atitudine sau alta", a afirmat Oltean.

Întrebat dacă PDL ar fi câştigat alegerile şi cu un alt candidat în colegiul în care a ieşit deputat Teo Trandafir, Oltean a răspuns: "Eu cred că PDL, cu un candidat bun, şi de altă natură, putea să câştige acolo. Nu Teo a câştigat acolo".

Liderul PDL a declarat că o eventuală excludere a lui Trandafir din PDL nu va crea problema la viitoarea moţiune.

"Nu vor fi probleme la următoarea moţiune. Aici au fost mici disfuncţionalităţi pe problema pensiilor. Mulţi parlamentari aveau angajamente făcute public, iar noi nu am încercat să-i obstrucţionăm în menţinerea unui raport corect între parlamentari şi opinia publică", a declarat el.

Moţiunea de cenzură "Opriţi genocidul social!", iniţiată de PSD, a fost respinsă, marţi, în Parlament, fiind întrunite 228 de voturi "pentru" faţă de 236 necesare. De asemenea, au fost înregistrate 197 de voturi "împotriva" moţiunii, iar trei voturi au fost anulate.

Moţiunea de cenzură a fost votată şi de câţiva dintre parlamentarii PDL, printre care deputaţii Teo Trandafir, Clement Negruţ, Mircia Giurgiu şi senatorul Georgică Severin.

Miercuri, deputatul PDL Sulfina Barbu declara că grupul parlamentar al PDL al Camerei Deputaţilor se va întâlni, luni, la ora 18.00, pentru a decide asupra parlamentarilor partidului care au votat moţiunea de cenzură, iar hotărârea se va lua pentru fiecare caz, prin vot secret.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici