Oltean: USL nu va trece de 50% la locale, iar PDL va obţine 25%. Negoiţă şi Poteraş vor fi realeşi

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat, vineri, că USL "nu va trece de 50 de procente" şi că democrat-liberalii vor obţine un scor de 25% la locale, adăugând că actualii primari ai PDL, inclusiv Liviu Negoiţă şi Cristian Poteraş, vor fi realeşi "în proporţie de 99%".

493 afișări
Imaginea articolului Oltean: USL nu va trece de 50% la locale, iar PDL va obţine 25%. Negoiţă şi Poteraş vor fi realeşi

Oltean: USL nu va trece de 50% la locale, iar PDL va obţine 25%. Negoiţă şi Poteraş vor fi realeşi (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Declaraţiile democrat-liberalului vin pe fondul afirmaţiilor preşedintelui PSD, Victor Ponta, care a declarat, joi, la mitingul USL de la Romexpo, că PDL va lua sub 10%, iar scorul politic al Uniunii Social Liberale va fi peste 50 de procente.

Ioan Oltean l-a contrazis pe premier, acuzându-l de minciună şi dezinformare.

"Suntem în prezenţa unui comportament normal din partea Partidului Social Democrat şi a lui Victor Ponta, care niciodată nu au fost preocupaţi de adevăr, de prezentarea situaţiei aşa cum este ea. Şi-au construit o politică bazată pe minciună, pe dezinformare. Sunt absolut convins că USL nu va trece de 50 de procente. Ei încearcă să inducă în opinia publică ideea că USL se află într-un trend ascendent. Electoratul nu se va lăsa influenţat de o asemenea atitudine, oamenii ştiu cine este PDL, oamenii realizează că PDL a făcut ce a trebuit să facă în această ţară şi nu se vor lăsa influenţaţi de modul nedemocratic şi mincinos în care procedează USL", a declarat democrat-liberalul pentru RFI.

Oltean a mai spus că PDL va obţine 25% la alegerile locale, bazându-se pe "reacţia populaţiei".

"Credem că Partidul Democrat Liberal va obţine un scor electoral de peste 25 de procente. Ne bazăm nu pe sondajele pe care le-a făcut USL, ci pe reacţia populaţiei (...). Să nu uităm că avem peste o mie de primari în exerciţiu, mulţi preşedinţi de Consilii Judeţene, avem peste trei sute de mii de membri, peste 50 de mii de candidaţi, o armată întreagă, disciplinată, ordonată şi întotdeauna preocupată de informarea corectă a cetăţeanului. PDL va obţine un scor electoral mult peste aşteptările actualei puteri şi chiar peste aşteptările noastre", a afirmat secretarul general al PDL.

Totodată, Ioan Oltean a precizat că se aşteaptă ca primarii în funcţie ai PDL să fie reconfirmaţi.

"Noi credem că, în proporţie de 99%, primarii în exerciţiu ai Partidului Democrat Liberal, mă refer aici şi la Liviu Negoiţă şi la Poteraş, vor obţine un nou mandat de primar", a fost de părere liderul PDL.

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, după mitingul USL de la Romexpo, că previziunile sale privind rezultatul alegerilor locale arată că PDL va lua sub 10%, iar scorul politic al USL va fi peste 50%.

"Ca orice social-democrat implicat în campania din 2009, nu mai fac niciun calcul decât după ce primim toate rezultatele. Dar pot să vă spun faptul că PDL va lua probabil sub 10% la locale. BEC va trebui să anunţe, conform legii, luni, pe 11 ( iunie, nr), scorul la CJ, scorul politic al USL şi aici sunt convins că va fi peste 50%. Cât peste 50% nu ştiu", a spus Ponta.

El a arătat că PDL va avea sub 10% pentru că în multe judeţe s-au ascuns sub tot felul de alianţe şi probabil că va fi Alianţa pt Neamţ 1%, Aliaţa pt Suceava 1%, Alianţa pentru Mehedinţi 1%.

"Nu au voie să adune, nu e legal să aduni mere cu pere şi gutui", a mai spus premierul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici