Oltean: Va trebui să luăm decizia de amânare a alegerilor interne în mod absolut obligatoriu

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean susţine că decizia de amânare a alegerilor interne în partid va trebui să fie luată "în mod absolut obligatoriu", spunând că acum principala preocupare a partidului "trebuie să fie punerea în aplicare corectă şi eficientă a măsurilor de austeritate".

24 afișări
Imaginea articolului Oltean: Va trebui să luăm decizia de amânare a alegerilor interne în mod absolut obligatoriu

Oltean: Va trebui să luăm decizia de amânare a alegerilor interne în mod absolut obligatoriu (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"La prima şedinţă de Colegiu Director al PDL vom lua această măsură de amânare a alegerilor interne pentru o perioadă care va fi toamna sau primăvara anului viitor. Luni avem BPN şi vom stabili o şedinţă pentru săptămâna viitoare sau cel mai târziu peste încă o săptămână pentru că va trebui să luăm această decizie în mod absolut obligatoriu", a spus Ioan Oltean, adăugând că el crede că, în prezent, principala grijă a PDL trebuie să fie guvernarea şi aplicarea măsurilor de austeritate, planul politic urmând să devină o "preocupare secundară".

Vicepreşedintele PDL a explicat că la nivel naţional există în continuare preocuparea ca alegerile să se desfăşoare după calendarul stabilit, dar şi "o mulţime de colegi care apreciază că este nevoie în acest moment ca partidul să se preocupe de buna guvernare şi de buna aplicare a măsurilor de austeritate".

"Miniştrii şi premierul trebuie să aibă mai puţine preocupări politice şi mai multe preocupări administrative şi de punere în aplicare a programului convenit cu forurile financiare internaţionale. Cred şi eu că, în acest moment, principala noastră preocupare trebuie să fie punerea în aplicare corectă şi eficientă a măsurilor de austeritate şi planul politic să treacă într-o preocupare secundară, chiar să amânăm aceste alegeri pentru anul viitor pentru a asigura preocuparea partidului în principal de actul de guvernare", a spus Oltean, adăugând că sunt foarte mulţi miniştri care sunt şi lideri politici şi care, printr-o respectare a calendarului politic aprobat, ar trebui să fie prezenţi foarte mult în teritoriu, ceea ce i-ar împiedica, în acelaşi timp, să fie prezenţi în actul de administraţie.

Liderii PDL au discutat, marţi, în Biroul Permanent Naţional, posibilitatea amânării Convenţiei Naţionale în cadrul căreia urmează să se voteze noua conducere centrală pentru iarna lui 2010 sau chiar primăvara lui 2011, motivaţia fiind gestionarea crizei economice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici