Opoziţia a depus şi a doua moţiune de cenzură, pe legea cadru a salarizării

PSD, PNL şi PC au depus, joi, la preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, o a doua moţiune de cenzură, pe Legea cadru a salarizării, pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea.

23 afișări
Imaginea articolului Opoziţia a depus şi a doua moţiune de cenzură, pe legea cadru a salarizării

Opoziţia a depus şi a doua moţiune de cenzură, pe legea cadru a salarizării (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Liderul deputaţilor PSD, Mircea Duşa, a declarat că această moţiune de cenzură poartă denumirea "Legea salarizării guvernului iresponsabil" şi este semnată de 185 de senatori şi deputaţi ai celor trei partide de opoziţie.

Deputatul PSD a afirmat că Legea cadru a salarizării instituie "noi discriminări" între diversele categorii de bugetari şi legiferează, prin grilele de salarizare, reducerea permanentă a salariilor bugetarilor cu 25%.

"Se legiferează o salarizare injustă şi această lege trebuia dezbătută în Parlament", a declarat Duşa.

El a precizat că stabilirea, de către Birourile permanente reunite ale Parlamentului, a zilei de luni pentru dezbaterea şi votul ambelor moţiuni de cenzură este "un abuz".

"Nu exista, la data întrunirii Birourilor Permanente, această moţiune de cenzură. După părerea mea, după moţiunea de cenzură depusă astăzi, cele două Birouri trebuie să se reunească din nou pentru a stabili calendarul dezbaterii şi votului", a spus Duşa.

El a numit "abuz" şi decizia convocării plenului reunit al celor două Camere pentru vineri, pentru citirea acestei a doua moţiuni, în condiţiile în care aceasta încă nu fusese depusă.

Întrebat ce şanse au cele două moţiuni de cenzură ale opoziţiei, Duşa a răspuns: "Sunt rezervat în a face afirmaţia că au vreo şansă, în condiţiile date".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici