Opoziţia cere Guvernului plafonarea preţurilor la alimentele de bază şi suspendarea exporturilor de alimente

Liderul deputaţilor PSD Alfred Simonis a anunţat că partidul are pregătit un proiect de lege, care va fi adoptat în regim de urgenţă, pentru plafonarea preţurilor la alimentele de bază, în cazul în care Guvernul nu ia miercuri măsurile ce se impun.

828 afișări
Imaginea articolului Opoziţia cere Guvernului plafonarea preţurilor la alimentele de bază şi suspendarea exporturilor de alimente

Opoziţia cere Guvernului plafonarea preţurilor la alimentele de bază şi suspendarea exporturilor de alimente

„Preţurile au luat-o razna! Şi asta s-a întâmplat pentru că, odată cu decretul privind instaurarea stării de urgenţă, nu a fost adoptat şi actul normativ care ar fi plafonat preţurile. Speculanţii au fost lăsaţi să profite de criză şi să-şi umple buzunarele pe spatele suferinţei oamenilor. Guvernul trebuie să ia măsuri urgente, dincolo de sloganuri, bătăi pe umăr şi bune intenţii”, a scris Alfred Simonis, miercuri, pe Facebook.

Social-democratul a adăugat că, în cazul în care în şedinţa Executivului nu va fi luată această măsură, PSD are deja pregătit un proiect de lege în acest sens.

„Dacă nu o va face astăzi (miercuri - n.r.), PSD are pregătit şi va depune un proiect de lege, pe care îl vom adopta în regim de urgenţă, prin care să plafonăm preţurile la alimentele de bază, medicamente şi produse sanitare. Dar nu la valoarea lor de astăzi, ci la media preţurilor din ultimele 3 luni. În plus, speculanţii trebuie să plătească foarte dur pentru faptele lor!”, a conchis Simonis.

Liderul Pro România, Victor Ponta, cere de la rândul său suspendarea exportului de alimente pentru a nu suferi o criză alimentară.

„URGENT - azi decizia Guvernului pentru suspendarea temporara a exportului de alimente ( asa cum au facut, chiar daca cu intarziere, la exportul de medicamente ) / criza alimentara este cea mai grava ! URGENT

#ACUM - masuri concrete si puternice pentru economie, pentru firmele romanesti, pentru angajati, pentru asigurarea resurselor bugetare necesare pensiilor , salariilor si cheltuielilor de Sanatate!

Nu mai e timp de “ne gandim sa” / “luam in calcul sa” / “avem un plan sa” / “este posibil sa” ! AZI trebuie anuntate masurile economice si trecut la implementare lor!”, a scris Ponta pe Facebook.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul, pentru instituirea stării de urgenţă pe o perioadă de 30 de zile, în contextul epidemiei de coronavirus.

În acest interval, dacă va fi nevoie, pot fi plafonate „preţurile la medicamente şi aparatură medicală, la alimentele de strictă necesitate şi la serviciile de utilitate publică, cum ar fi energia electrică şi termică, gaze, alimentare cu apă, salubritate, carburanţi, în limita preţului mediu din ultimele trei luni dinaintea declarării stării de urgenţă”, a afirmat şeful statului, luni.

Camera Deputaţilor şi Senatul urmează să aprobe măsura stării de urgenţă, joi, într-o şedinţă de la ora 12.00. Guvernul are, miercuri, întrunire, de la ora 17.00.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici