Opoziţia depune vineri moţiune de cenzură. Când va fi dat votul în Parlament

Partidele de Opoziţie vor depune vineri moţiunea de cenzură, astfel încât documentul, semnat de 163 de parlamentari, să fie citit luni în plenul reunit al Legislativului, iar joi să fie votat.

886 afișări
Imaginea articolului Opoziţia depune vineri moţiune de cenzură. Când va fi dat votul în Parlament

Opoziţia depune vineri moţiune de cenzură. Când va fi dat votul

”Această moţiune de cenzură este o moţiune aşteptată şi necesară pentru societatea din România şi pentru situaţia actuală în care se află ţara noastră. (...) Sunt elemente care dau încredere şi cumva speranţă pentru rezultatul acestei moţiuni. În egală măsură, această moţiune de cenzură trebuie dezvătută şi trebuie să avem spaţiu de dezbatere în societate, să nu fie îngropată printr-un artificiu al PSD şi din această perspectivă vom înregistra moţiunea vineri pentru a avea posibilitatea ca luni să fie prima citire a moţiunii şi apoi undeva joi să fie votul moţiunii”, a declarat preşedintele USR, deputatul Dan Barna.

El a mai spus că de câteva săptămâni există o coordonare între partidele parlamentare de Opoziţie.

”Guvernul Dragnea Dăncilă poate să cadă, poată fi înlocuit. Totul este o chestiune de voinţă politică. Partidele de Opoziţie au demonstrat că au tenacitate, consecvenţă, oameni profesionişti, au voinţă politică şi de mâione poate fi pus pe masa României un program de gyuvernare, astfel încât fiecare român să simtă că guvernul decide şi gestionează pentru ei şi nu pentru un grup restrâns de infractori şi oameni fără discernămnt”, a declarat şi liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan.

Liderul grupului deputaţilor PNL a afirmat că „163 de parlamentari din PNL, USR., PMP, neafiliaţi şi aparţinând partidului Pro România au semnat şi asumat depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului intitulată <Ajunge, Guvernul Dragnea-Dăncilă este ruşinea României>.

La rândul său, preşedintele PMP, deputatul Eugen Tomac, a afirmat că guvernul Dăncilă trebuie demis pentru că nu a alocat ”niciun cent, niciun leu” în proiectul de buget pe 2019 pentru Autostrada Piteşti Sibiu, Bucureşti - Braşov sau Iaşi Târgu Mureş.

”A trebuit să dăm în Parlament o lege prin care să obligăm guvernul să răspundă unor priorităţi naţionale pe proiectul autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş pentru a conecta Moldova la Europa printr-o autostradă”, a precizat Tomac.

Pe 27 iunie, plenul reunit al Parlamentului a respins moţiunea de cenzură a Opoziţiei împotriva Guvernului Dăncilă. Parlamentarii PSD-ALDE au fost prezenţi în sală, pentru a asigura cvorumul la moţiune, dar nu au votat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici