Opoziţia: Mâine vom solicita în Parlament revocarea lui Bădălău din funcţie

Preşedintele USR Cătălin Drulă a anunţat că luni formaţiunea va cere în Parlament revocarea din funcţie a lui Niculae Bădălău, reţinut duminică seara de procurorii DNA pentru dare de mită în formă continuată şi trafic de influenţă.

769 afișări
Imaginea articolului Opoziţia: Mâine vom solicita în Parlament revocarea lui Bădălău din funcţie

Opoziţia: Mâine vom solicita în Parlament revocarea lui Bădălău din funcţie

„PSD se dovedeşte din nou partidul corupţilor. Niculae Bădălau, omul numit de Marcel Ciolacu la Curtea de Conturi tocmai a fost reţinut de DNA pentru dare de mită şi trafic de influenţă. Conform procurorilor, Bădălau făcea presiuni asupra primarilor de comună pentru ca firmele apropiate de el să primească contracte la schimb cu promisiunea unei mite de 7% din valoarea contractelor”, susţine Cătălin Drulă.

Acesta spune că Niculae Bădălau a fost recompensat cu funcţia de la Curtea de Conturi „după ce nu a mai prins un loc pe listele PSD de la alegerile parlamentare pentru că a jignit de mai multe ori românii din diaspora”.

„Nu avea nicio recomandare pentru a ajunge la Curtea de Conturi. Din contră: în 1988 a fost condamnat pentru furt şi a fost cercetat în mai multe dosare DIICOT şi DNA”, a adăugat liderul USR.

Acesta a anunţat că USR va solicita luni în Parlament revocarea lui Bădălău din funcţie.

Potrivit unui comunicat al DNA, Niculae Bădălău, la data faptelor consilier de conturi în cadrul Curţii de Conturi a României şi vicepreşedinte al Autorităţii de Audit din cadrul aceleiaşi instituţii, a fost reţinut duminică pentru dare de de mită, în formă continuată, şi trafic de influenţă, iar o persoană fizică, reprezentant al unei societăţi comerciale, pentru comiterea infracţiunii de complicitate la dare de mită.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici