Opoziţia mizează pe „dislocarea” a 30-42 de aleşi din coaliţia de guvernare pentru a vota o moţiune de cenzură

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, a declarat, joi, că liberalii încă sunt în negocieri pentru moţiunea de cenzură şi că între 30 şi 42 de parlamentari ai majorităţii ar putea fi convinşi să voteze moţiunea.

715 afișări
Imaginea articolului Opoziţia mizează pe „dislocarea” a 30-42 de aleşi din coaliţia de guvernare pentru a vota o moţiune de cenzură

Opoziţia mizează pe „dislocarea” a 30-42 de aleşi din coaliţia de guvernare pentru a vota o moţiune de cenzură

"Sunt negocieri în desfăşurare, liderii partidelor din opoziţie, aşa cum ştiţi, preşedintele PNL, Ludovic Orban a avut o întâlnire cu ceilalţi lideri din opoziţie pentru evaluarea situaţiei actuale, modul în care poate fi zdruncinată această majoritate. Din păcate, situaţia juridică a liderului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a diminuat şansele de dislocare a unor parlamentari din coaliţia majoritară, în sensul în care, Călin Popescu Tăriceanu şi parlamentarii ALDE în acest moment sunt la mâna lui Liviu Dragnea pentru că în Senat PSD are singur majoritate şi în aceste condiţii sigur că negocierile sunt mai dificile cu parlamentarii din coaliţia majoritară. Dar, din evaluările noastre, între 30 şi 42 de parlamentari din arcul guvernamental care şi-au manifestat, în discuţiile avute, opoziţia faţă de conducerea lui Liviu Dragnea, ar putea fi convinşi să voteze o moţiune de cenzură", a afirmat Ionel Dancă, joi la Parlament.

În contextul acestui demers, preşedintele USR, Dan Barna, a declarat, miercuri pentru MEDIAFAX, că s-a întâlnit cu liderii PNL şi PMP, Ludovic Orban şi Eugen Tomac, pentru a discuta despre strategia legată de depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului.

Întâlnirea între Orban, Barna şi Tomac a avut loc în biroul preşedintelui PMP.

Surse politice au spus, pentru MEDIAFAX, că Opoziţia are deja pregătit un text al moţiunii de cenzură.

Ultima moţiune de cenzură împotriva Executivului, iniţiată de PNL şi susţinută de USR şi PMP, a fost depusă pe 20 iunie.

Pe 27 iunie, Camera Deputaţilor şi Senatul au respins moţiunea de cenzură împotriva Guvernului, inititulată "Demiterea Guvernului Dragnea-Dăncilă, o urgenţă naţională!". Parlamentarii PSD-ALDE au fost prezenţi în sală, pentru a asigura cvorumul la moţiune, dar nu au votat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici