Opoziţia poate miza pe 221 din 231 de voturi necesare pentru moţiunea de cenzură

Opoziţia poate miza, potrivit situaţiei din Parlament de la acest moment, pe 221 de voturi, din cele 231 de voturi necesare pentru ca moţiunea de cenzură să treacă.

403 afișări
Imaginea articolului Opoziţia poate miza pe 221 din 231 de voturi necesare pentru moţiunea de cenzură

Opoziţia poate miza pe 221 din 231 de voturi necesare pentru moţiunea de cenzură (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

La Camera Deputaţilor, UDMR are 20 de parlamentari, Minorităţile au 17 parlamentari, UNPR are 14 parlamentari, inclusiv Marian Sârbu, numit la şefia CSSPP, dar care încă nu a demisionat din funcţia de deputat.

PDL are 115 deputaţi, în condiţiile în care Gheorghe Ciobanu şi Eugen Uricec au plecat la PSD, iar Marius Cristinel Dugulescu a plecat la PNL. Deci puterea are la Cameră 166 de deputaţi.

PSD are la Cameră 91 de deputaţi, inclusiv Gheorghe Ciobanu şi Eugen Uricec, iar PNL are 60, inclusiv cu Marius Cristinel Dugulescu, venit de la PDL, dar care încă nu s-a anunţat oficial.

Deci opoziţia are la Cameră 151 de parlamentari.

La Cameră există şi nouă deputaţi neafiliaţi, inclusiv Mihail Boldea, aflat în arest.

Numărul total de deputaţi este 326.

La Senat, UDMR are opt reprezentanţi, UNPR are 13 reprezentanţi, însă Corneliu Grosu a anunţat că votează moţiunea de cenzură, iar PDL are 42, după plecările lui Petru Filip, Mihaela Popa, şi Dorin Păran.

Tot luni, senatorul PDL Ioan Sbîrciu anunţase că trece la PC, dar apoi s-a răzgândit, zicând că are nevoie de o săptămână pentru a lua o decizie.

Deci puterea are la Senat 63 de reprezentanţi, dar Grosu a anunţat că votează pentru moţiune.

În acelaşi timp, PSD are 42 de reprezentanţi, cu Petru Filip, iar PNL are 27, inclusiv Popa şi Păran.

În total, opoziţia are la Senat 69 de senatori, la care se adaugă votul în favoarea moţiunii anunţat de către Grosu.

Există şi doi parlamentari neafiliaţi la Senat.

Numărul total de parlamentari este 460, prin urmare, moţiunea de cenzură trece cu 231 de voturi.

În acest moment, opoziţia poate miza pe 151 de voturi la Cameră şi pe 70 de voturi la Senat, în total pe 221 de voturi, astfel încât soarta Guvernului poate fi hotărâtă de voturile parlamentarilor neafiliaţi şi eventualele noi dezertări din tabăra puterii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici