Oprea: Când eram ministru, mi s-a cerut să numesc în funcţii oameni suspecţi de crimă organizată

Preşedintele executiv al UNPR, Gabriel Oprea, susţine că atunci când ocupa funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor i "s-a cerut" să numească în "funcţii de răspundere oameni despre care instituţiile statului român au spus că sunt suspecţi de crimă organizată".

39 afișări
Imaginea articolului Oprea: Când eram ministru, mi s-a cerut să numesc în funcţii oameni suspecţi de crimă organizată

Oprea: Când eram ministru, mi s-a cerut să numesc în funcţii oameni suspecţi de crimă organizată (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Oprea a susţinut, sâmbătă, în discursul său în faţa delegaţilor prezenţi la Conferinţa Judeţeană a UNPR Timişoara, că pe vremea când era în PSD a candidat la funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor şi, deşi a "luptat" împotriva unor "oameni puternici" ca Victor Hrebenciuc sau Marian Vanghelie, a câştigat.

El a afirmat că, odată ajuns în funcţia de ministru, i "s-a cerut" să numească în "funcţii pe linia siguranţei naţionale" "oameni suspectaţi de crimă organizată".

"În fostul partid în care am activat am fost ales ministru al Administraţiei şi Internelor. Am câştigat această competiţie fiindcă m-au ales oamenii, fiindcă eram serios. Am luptat împotriva unor oameni puternici, gen Vanghelie, Hrebenciuc, dar am câştigat fiindcă oamenii au avut încredere în mine. Din funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor mi s-a cerut să numesc în funcţii de răspundere, în funcţii pe linia siguranţei naţionale, oameni despre care instituţiile statului român şi protecţiei naţionale au spus că sunt suspecţi de crimă organizată", a spus Oprea.

El a afirmat că, deşi a fost ameninţat că va fi "exterminat" politic, iar Victor Hrebenciuc şi Marian Vanghelie au cerut excluderea sa, nu a cedat şi şi-a dat demisia "alegând calea cea grea".

"Într-un stat de drept, dacă crezi într-adevăr în ţara asta, iei măsurile legale. Şi le-am luat. Am fost ameninţat că voi fi exterminat politic, dar nu am cedat. Este uşor să fii atacat, să fii ameninţat, să ceară, de exemplu, domnul Hrebenciuc şi domnul Vanghelie excluderea, retragerea sprijinului politic, dizolvarea organizaţiei din care făceam parte. Nu am discutat. Mi-am dat demisia şi am luat-o pe calea grea. Dar faptul că mii de români m-au sunat, mi-au dat mesaje să mă încurajeze m-a făcut să merg mai departe", a afirmat Oprea.

Gabriel Oprea şi Cristian Diaconescu au participat, sâmbătă, la prima Conferinţă Judeţeană a UNPR Timiş în cadrul căreia a fost aleasă conducerea filialei, funcţia de preşedinte al UNPR Timiş fiind câştigată de Ion Răducanu, care nu a avut contracandidat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici