Oprea: Dacă eram în locul lui Boc, nu ştiu cum aş fi reacţionat faţă de un ministru ca mine

Ministrul Apărării, Gabriel Oprea, s-a catalogat drept "încăpăţânat şi inflexibil" în problema drepturilor militarilor, el spunând în acest context că nu ştie cum ar fi reacţionat dacă ar fi fost în situaţia premierului Emil Boc, care a dovedit "înţelepciune politică".

15 afișări
Imaginea articolului Oprea: Dacă eram în locul lui Boc, nu ştiu cum aş fi reacţionat faţă de un ministru ca mine

Oprea: Dacă eram în locul lui Boc, nu ştiu cum aş fi reacţionat faţă de un ministru ca mine (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Vă mărturisesc omeneşte că, dacă aş fi fost în locul premierului, nu ştiu cum aş fi reacţionat faţă de un ministru încăpăţânat şi inflexibil cum am fost eu în chestiunea drepturilor militarilor activi şi în rezervă. Domnul Emil Boc a arătat că are mai multă experienţă politică decât mine şi a dat dovadă de preocupare şi înţelegere pentru situaţia unor oameni excepţionali - militarii români - într-o perioadă de criză mondială", a declarat, miercuri, Gabriel Oprea.

El i-a mulţumit şi preşedintelui Traian Băsescu, despre care a afirmat că a fost alături de militari. "Vreau să-i mulţumesc în mod deosebit preşedintelui Traian Băsescu pentru faptul că a fost alături de militari şi a arătat că România este capabilă să-şi respecte contractul pe care îl are cu Armata română şi cu militarii români", a spus el.

"Vă asigur că voi continua să mă bat pentru drepturile acestor oameni excepţionali din Armata Română. Aşa să-mi ajute Dumneazeu!", a spus Oprea în finalul declaraţiei de presă, după care a făcut semnul crucii.

Ministrul a mai spus în declaraţia susţinută miercuri că a fost primul care a semnalat inclusiv în Parlament că, în forma iniţială a proiectului de lege propus de Ministerul Muncii, toate pensiile militare urmau să scadă cu procente de până la 69%.

"Pus în faţa realităţii economice, într-o perioadă de criză economică mondială, am avut de ales: fie să nu mă implic şi să fac un pas în spate ştiind că toate pensiile militare din sectorul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională ar fi urmat să scadă cu până la 69%, fie să-mi asum toate riscurile politice şi să mă lupt, să fac tot ce pot omeneşte pentru ca noua lege să-i apere pe militari. Eu am ales a doua variantă şi m-am ţinut de cuvânt atât faţă de pensionarii militari, cât şi faţă de militarii activi. Astăzi, niciuna din pensiile militare sub 3.000 de lei pentru carieră militară completă nu scade. Dimpotrivă, multe dintre aceste pensii militare cresc", a mai spus el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici