Oprea, despre candidatura alături de PSD: În UNPR sunt două curente, continuăm discuţiile cu Dragnea

Preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, a declarat, joi, că nu s-a luat încă o decizie cu privire la formula în care formaţiunea sa va candida la alegerile din 2016, urmând să continue consultările cu PSD, iar UNPR este pregătită pentru oricare variantă, în partid existând două "curente" de opinie.

747 afișări
Imaginea articolului Oprea, despre candidatura alături de PSD: În UNPR sunt două curente, continuăm discuţiile cu Dragnea

Oprea, despre candidatura alături de PSD: În UNPR sunt două curente, continuăm discuţiile cu Dragnea (Imagine: Andreea Alexandru / Mediafax Foto)

Gabriel Oprea a precizat că nu a fost încă luată o decizie în privinţa candidaturilor la alegerile locale şi parlamentare, urmând să continue seria de discuţii cu Liviu Dragnea pe acest subiect. El a afirmat că a avut deja discuţii informale cu liderul PSD pe marginea alegerilor locale şi parlamentare.

"Nu pot să vă dau un răspuns în acest moment, însă pot să spun că suntem pregătiţi pentru ambele variante. PSD şi UNPR au avut şi au un parteneriat corect şi eficient. Noi am fost loiali guvernării, nu am trădat, întotdeauna am ales ceea ce este corect, nu ce este avantajos. (...) La baza parteneriatului dintre PSD şi UNPR a fost întotdeauna dialogul. Vă asigur că şi pe acest subiect vom ajunge la un rezultat tot prin dialog", a explicat liderul UNPR.

Oprea a adăugat că formaţiunea sa este "pregătită pentru oricare din cele două variante", având candidaţi pentru toate colegiile şi primăriile din ţară. În schimb, liderul UNPR a precizat că trebuie să aibă loc şi discuţii în partid, având în vedere că există două "curente" cu privire la situaţia candidaturilor.

"Este normal ca şi colegii social democraţi să analizeze pe toate feţele acest subiect şi abia apoi să ne aşezăm la masă şi să vedem care este drumul de urmat. (...) Avem două curente în partid, şi am mai spus acest lucru, în sensul că se doreşte să candidăm singuri, avem forţa necesară, (...) şi, pe de altă parte, avem colegi care doresc să continue această alianţă", a spus acesta.

Gabriel Oprea a subliniat importanţa alegerilor parlamentare, în acest context, afirmând că partidul sau alianţa cu cel mai mare număr de parlamentari va putea da şi premierul. "PSD şi UNPR înţeleg că fiecare vot şi fiecare zecime de procent contează dacă vrem să guvernăm pentru România în continuare", a spus Oprea.

În privinţa obiectivelor UNPR, Oprea a spus că, indiferent de modul în care va candida, partidul vrea să obţină cel puţin 10% din numărul total de voturi la ambele alegeri.

Pe de altă parte, în ceea ce priveşte relaţia cu PSD, Oprea a spus că UNPR îşi continuă parteneriatul din cadrul Alianţei de Centru-Stânga, încheiat până în anul 2020 cu PSD, inclusiv în Parlament. În ceea ce priveşte relaţia cu PNL şi restul partidelor din Parlament, liderul UNPR a afirmat că nu exclude susţinerea unor proiecte comune.

"Faţă de PNL şi faţă de celelalte partide avem aceeaşi politică de deschidere spre dialog. Nu excludem susţinerea unor proiecte iniţiate de alte formaţiuni, însă discuţiile se vor purta punctual, de la caz la caz", a spus Oprea.

În privinţa Guvernului, Oprea a afirmat că UNPR va fi atent la acţiunile Cabinetului Cioloş şi va sancţiona orice fel de "derapaj".

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, la finalul lui 2015, că în prima parte a lunii ianuarie PSD va lua o decizie privind politica de alianţe în 2016. PSD are programată o şedinţă a Comitetului Executiv sâmbătă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici