Oprea i-a trimis lui Tăriceanu cererea de reluare a votului: "Nu a fost şi nu este intenţia mea să fug de Justiţie. Ceea ce se întâmplă cu acest dosar nu este în regulă" - FOTO

Fostul vicepremier Gabriel Oprea a depus vineri o cerere adresată preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, prin care cere reluarea votului în cazul său, comentând că îşi doreşte dreptate pentru Bogdan Gigină, dar că dosarul său ''nu pare a fi despre dreptate, ci despre răzbunări''.

1939 afișări
Imaginea articolului Oprea i-a trimis lui Tăriceanu cererea de reluare a votului: "Nu a fost şi nu este intenţia mea să fug de Justiţie. Ceea ce se întâmplă cu acest dosar nu este în regulă" - FOTO

Oprea i-a trimis lui Tăriceanu cererea de reluare a votului: Nu a fost şi nu este intenţia mea să fug de Justiţie. Însă ceea ce se întâmplă cu acest dosar nu este în regulă (Imagine: Andreea Alexandru / Mediafax Foto)

''Am depus astăzi cererea către Preşedintele Senatului. Nu a fost şi nu este intenţia mea să fug de Justiţie. Însă ceea ce se întâmplă cu acest dosar nu este în regulă. Vreau dreptate pentru Bogdan Gigină, dar dosarul acesta nu pare a fi despre dreptate, ci despre răzbunări şi răfuieli cu substrat politic'', a scris Oprea pe Facebook, unde a postat şi o fotografie a solicitării care va fi discutată în cadrul Biroului Permanent al Senatului de luni.

El nu a mai menţionat subiectul demisiei.

Gabriel Oprea a declarat, miercuri seara, că s-a simţit hărţuit în ceea ce priveşte cazul Gigină, susţinând că va renunţa la imunitatea politică înainte de alegeri. "În scurt timp voi renunţa la aceasta imunitate. Până la alegeri. Cred că a fost şi o capcană politică. Am văzut că toate partidele au votat acest lucru, ceea ce e un lucru neobişnuit. (...) Nu mai fac politică. Am cedat, trebuia sa fac la fel ca prima oara, să cer ridicarea imunităţii", a afirmat Gabriel Oprea la Antena 3.

Vicepreşedintele Senatului, social-democratul Ioan Chelaru, a declarat joi, pentru MEDIAFAX, că indiferent cine cere reluarea votului în cazul Oprea, acest lucru nu se poate întâmpla, sugerând că singura soluţie pe care o mai are Gabriel Oprea este demisia din Parlament.

O poziţie similară a avut şi Liviu Pop, vicepreşedinte PSD al Comisiei pentru regulament a Senatului.

La rândul său, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, s-a declarat de acord cu propunerea PNL cu condiţia ca liberalii să găsească un temei regulamentar.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi că social-democraţii nu vor bloca reluarea votului în cazul începerii urmăririi penale împotriva lui Gabriel Oprea şi că ''PSD nu va avea nicio ezitare dacă se va ajunge în această situaţie''.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici