Oprea: Ne ţinem de cuvânt - mergem cu actuala coaliţie de guvernare. Nu vom vota moţiunea de cenzură

Preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, a declarat, sâmbătă, la Galaţi, că parlamentarii formaţiunii nu vor vota moţiunea de cenzură iniţiată de PNL deoarece actualul Guvern este unul bun, el reiterând, totodată, sprijinul faţă de preşedintele Klaus Iohannis, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1675 afișări
Imaginea articolului Oprea: Ne ţinem de cuvânt - mergem cu actuala coaliţie de guvernare. Nu vom vota moţiunea de cenzură

Oprea: Ne ţinem de cuvânt - mergem cu actuala coaliţie de guvernare. Nu vom vota moţiunea de cenzură (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Ne ţinem de cuvânt - mergem cu actuala coaliţie de guvernare. Nu vom vota moţiunea de cenzură; considerăm că Guvernul actual este unul bun care are performanţe economice pentru România şi, repet încă o dată, îl sprijinim pe preşedintele României. Este o mare nevoie, mai ales în Parlamamentul României, să sprijinim tot ceea ce înseamnă securitatea naţională a României. Am făcut-o şi o facem în continuare", a declarat, într-o conferinţă de presă, Gabriel Oprea.

Întrebat dacă, la votul moţiunii, parlamentarii UNPR vor sta în bănci, Oprea a răspuns: "Parlamentarii noştri nu vor vota moţiunea de cenzură, ca să fiu mai clar".

Preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, a participat, sâmbătă, la Galaţi, la o întâlnire cu delegaţi ai filialelor din judeţele Galaţi, Constanţa, Tulcea, Vrancea şi Buzău. La eveniment au mai fost prezenţi secretarul general al UNPR, Neculai Onţanu, deputatul Laurenţiu Chirvăsuţa, primarul municipiul Galaţi, Marius Stan, şi vicepreşedinţii Cristian Popescu Piedone şi Simona Man.

Potrivit lui Oprea, în cadrul întâlnirii UNPR şi-a consolidat "brandul partidului - siguranţă şi prosperitate pentru români", precizând că Marius Stan a fost desemnat preşedinte al organizaţiei municipale UNPR Galaţi.

Anterior, deputatul PNL Mircea Toader a afirmat, într-o conferinţă de presă susţinută, sâmbătă dimineaţă, la Galaţi, că şansele ca moţiunea de cenzură să treacă depind de modul cum se vor poziţiona parlamentarii UNPR.

"Şansele depind de poziţia pe care o are UNPR-ul şi sigur că, dacă UNPR-ul, în interesul naţional, hotărăşte că trebuie să fie schimbat premierul, se schimbă, dacă nu, este foarte dificil, este vot secret. Eu sper, cu toate că am auzit că aplică şi ei metoda să stea în bancă. Dacă stai în bancă, sigur ai o temere privind modul cum vor vota parlamentarii", a spus Toader.

Liderul grupului PNL din Camera Deputaţilor, Eugen Nicolăescu, a citit, miercuri, în plenul Parlamentului, textul moţiunii de cenzură a liberalilor, intitulată "Alege între România şi Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta", semnată de 180 de parlamentari.

Moţiunea va fi dezbătută şi votată marţi.

Copreşedintele PNL Vasile Blaga declara, săptămâna trecută, că va avea întâlniri cu liderii UNPR pentru susţinerea moţiunii de cenzură.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici