Oprea NU DEMISIONEAZĂ: Nu sunt vinovat şi îmi voi continua activitatea în Guvern

Vicepremierul Gabriel Oprea a precizat luni, printr-un comunicat de presă, că nu este vinovat şi că îşi va continua activitatea în cadrul Guvernului, răspunzând astfel preşedintelui Klaus Iohannis care l-a sfătuit să demisioneze.

15369 afișări
Imaginea articolului Oprea NU DEMISIONEAZĂ: Nu sunt vinovat şi îmi voi continua activitatea în Guvern

Oprea NU DEMISIONEAZĂ: Nu sunt vinovat şi îmi voi continua activitatea în Guvern

Ministrul de interne Gabriel Oprea sugerează, printr-un comunicat de presă remis MEDIAFAX, că sfatul preşedintelui Klaus Iohannnis ar avea legătură cu dorinţa sa de a schimba guvernul.

El spune că preşedintele l-a sfătuit într-adevăr să demisioneze, ca urmare a "modului în care a fost gestionată comunicarea" după accidentul în care Bogdan Gigină, poliţistul care deschidea coloana oficială a vicepremierului, a murit. El a mai spus însă că nu intenţionează să demisioneze, invocând faptul că este "nevinovat".

"În cursul întâlnirii de la Cotroceni, din această seară, preşedintele Klaus Iohannis m-a sfătuit, într-adevăr, să iau în considerare varianta demisiei din Guvern, ca urmare a modului în care a fost gestionată comunicarea pe durata ultimelor zile. Consider că implicaţiile acestor declaraţii nu sunt instituţionale, ci exclusiv de natură politică", se arată în comunicatul citat.

Oprea îl acuză pe Iohannis că sfatul său are legătură cu dorinţa de a schimba guvernul, adăugând că cel mai important în acest moment este derularea anchetei penale.

"Sfatul transmis de preşedintele Klaus Iohannis poate fi pus în contextul opţiunilor exprimate frecvent de domnia sa în ceea ce priveşte culoarea politică a Guvernului. Cu toate acestea, consider că, indiferent de situaţie, oportunitatea unei demisii ţine întotdeauna de adevăr şi de lege. În acest moment, există o anchetă penală în curs şi cel mai important lucru pentru mine, pentru colegii din Minister, pentru familia lui Bogdan Gigină este să se afle adevărul", mai susţine Gabriel Oprea.

Ministrul de Interne mai acuză "jocuri politice şi de imagine".

"O demisie la acest nivel de responsabilitate şi, implicit, asumarea unei vinovăţii care nu există, nu pot fi nici monede de schimb politic şi nici artificii mediatice. Într-un stat de drept, respectarea legii este mai importantă decât jocurile politice sau de imagine (...)Aşadar, în ceea ce mă priveşte, lucrurile sunt clare: nu sunt vinovat şi, prin urmare, voi continua activitatea în cadrul Guvernului", mai susţine Oprea.

El spune că l-a informat pe preşedinte că va asigura stabilitatea politică a guvernului din care face parte şi că "relaţia instituţională va continua în parametri fireşti", UNPR continuând să susţină proiectele lui Klaus Iohannis privind securitatea naţională, la fel cum va continua să susţină Guvernul condus de Victor Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici