Oprea: Preşedinţia a primit textul Statutului deputaţilor. Băsescu nu se pronunţă asupra proiectului

Preşedinţia a primit proiectul de modificare a Legii 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor în cursul serii de vineri, iar preşedinte Băsescu nu se va pronunţa asupra oportunităţii şi constituţionalităţii acestuia deoarece, potrivit Constituţiei, se pronunţă asupra legilor aprobate.

380 afișări
Imaginea articolului Oprea: Preşedinţia a primit textul Statutului deputaţilor. Băsescu nu se pronunţă asupra proiectului

Oprea: Preşedinţia a primit textul Statutului deputaţilor, Băsescu nu se pronunţă asupra proiectului

"Administraţia Prezidenţială a primit proiectul de modificare a Legii 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor în cursul serii de vineri, mai precis la ora 17.07", a declarat, pentru MEDIAFAX Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Traian Băsescu.

Acesta a menţionat că şeful statului nu se va pronunţa asupra oportunităţii şi constituţionalităţii acestui proiect de lege.

"Domnul preşedinte Traian Băsescu nu se va pronunţa asupra oportunităţii şi constituţionalităţii acestui proiect de lege deoarece, potrivit articolului 77 din Constituţie, preşedintele României se pronunţă asupra unor legi aprobate de Parlament, nu asupra unor proiecte de legi", a mai spus Oprea.

Deputatul PSD Eugen Nicolicea a declarat, vineri, că s-a luat decizia de a-l consulta şi pe şeful statului în legătură cu propunerile de modificare a Statului parlamentarilor, el apreciind că Traian Băsescu este "uimit", probabil, de faptul că se doreşte o bună colaborare a instituţiilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici