Oprea se află la Guvern, împreună cu Ponta, după ce a lipsit de la şedinţa privind refugiaţii

Vicepremierul Gabriel Oprea se află la Palatul Victoria, împreună cu premierul Victor Ponta, potrivit unor surse politice, deşi vicepremierul pe probleme de securitate a lipsit de la şedinţa coaliţiei naţionale pentru integrarea refugiaţilor.

1123 afișări
Imaginea articolului Oprea se află la Guvern, împreună cu Ponta, după ce a lipsit de la şedinţa privind refugiaţii

Oprea se află la Guvern, împreună cu Ponta, după ce a lipsit de la şedinţa privind refugiaţii (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Surse politice au precizat pentru MEDIAFAX că Gabriel Oprea se află la sediul Guvernului, împreună cu premierul Victor Ponta.

Pe de altă parte, ministrul de Interne şi viceprim-ministru pentru probleme de siguranţă naţională, Gabriel Oprea, a lipsit de la şedinţa Coaliţiei naţionale pentru integrarea refugiaţilor convocată luni de premierul Victor Ponta. Ministrul de Interne a fost înlocuit de un secretar de stat din MAI, deşi la prima reuniune a Coaliţiei, Gabriel Oprea a stat în dreapta premierului Ponta.

Coaliţia naţională pentru integrarea refugiaţilor este formată din miniştri, factori de decizie din instituţiile statului şi ai societăţii civile, iar la reuniunea de luni au participat ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, ministrul Dezvoltării, Sevil Shhaideh, alţi reprezentanţi ai ministerelor şi instituţiilor cu atribuţii în domeniu, precum şi reprezentanţi ai societăţii civile şi ONG-uri.

În şedina de luni, Coaliţia a stabilit că România trebuie să adopte o legislaţie care să permită acordarea unor documente de identitate refugiaţilor, inclusiv un CNP.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici