Oprea: UNPR va merge în alegeri probabil într-un parteneriat cu formaţiunile din coaliţie

Preşedintele executiv al UNPR, Gabriel Oprea, a declarat, luni, că, probabil, Uniunea va merge în alegerile de anul viitor într-un "parteneriat" cu formaţiunile din coaliţie, apreciind că ideea coalizării forţelor responsabile e bună şi nu trebuie încărcată cu o dimensiune ideologică.

197 afișări
Imaginea articolului Oprea: UNPR va merge în alegeri probabil într-un parteneriat cu formaţiunile din coaliţie

Gabriel Oprea (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Oprea a menţionat că printre subiectele discutate luni de conducerea UNPR au figurat şi aspecte organizatorice referitoare la consolidarea partidului în teritoriu şi la pregătirea anului electoral 2012. "În ultima vreme, tot mai mulţi aleşi locali îşi declară susţinerea pentru UNPR şi vor candida, la alegerile de anul viitor, din partea Uniunii Naţionale pentru Progresul României", a spus Oprea, precizând că este vorba despre 200 de edili.

Gabriel Oprea a spus că toate semnalele pozitive pe care Uniunea le primeşte din teritoriu o îndreptăţesc să creadă că poate obţine un scor foarte bun în alegeri.

"Suntem capabili să luăm cel puţim zece procente din voturi, indiferent de sistemul şi de formula pe care se va merge în alegeri. Probabil că va fi un parteneriat cu formaţiunile din coaliţie, dar nu am discutat exact care vor fi detaliile acestui parteneriat", a spus Oprea.

El a adăugat că, în opinia UNPR, "ideea coalizării forţelor responsabile din ţară este în sine una foarte bună".

"Însă nu cred că încărcarea ei cu o dimensiune ideologică de stânga sau de dreapta este utilă. Sunt oameni responsabili şi într-o parte şi într-alta. În plus, bătălia din 2012 nu va fi între stânga şi dreapta, ci între seriozitate şi demagogie", a spus Oprea.

"Oricum, deocamdată este doar o discuţie la nivel de principiu. Vom analiza această temă, doar dacă o astfel de construcţie va prinde contur", a mai spus Oprea.

El a mai precizat că UNPR consideră că o eventuală comasare a alegerilor este utilă în mod special pentru a realiza economii la buget.

"Noi considerăm că o eventuală comasare a alegerilor este utilă în primul rând pentru a realiza economii la buget şi pentru a limita perioadele electorale în care ştim cu toţii că activitatea în administraţiile locale scade în intensitate", a spus Oprea.

Pe de altă parte, Gabriel Oprea a spus că UNPR este consecventă deciziei din 2010 de a asigura stabilitate guvernamentală şi politică. El a amintit că, la nivel global, criza nu a fost depăşită iar România depinde de evoluţiile internaţionale. "Prin urmare, trebuie să fim extrem de prudenţi şi să evităm cu orice preţ derapajele economice şi politice. Susţinem, aşadar, politica prudentă pe care şi-o asumă Guvernul şi susţinem proiectele de reformă discutate şi aprobate în coaliţie", a spus el.

Oprea a spus, referindu-se la o eventuală solicitare de către UNPR a unor noi portofolii ministeriale, că Uniunea este pregătită să îşi asume noi responsabilităţi în Guvern, dar că nu şi-a făcut un scop din acest lucru.

"UNPR este oricând gata să-şi asume noi responsabilităţi în Guvern, dar nu ne-am făcut din asta un scop. Pentru noi, prioritar este ca Guvernul şi coaliţia să scoată ţara din criză. Este un obiectiv de echipă, la fel cum şi eforturile de a-l atinge sunt tot de echipă", a spus el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici