Oprescu: Am avut 346 de plângeri penale, la toate am primit NUP

Edilul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat luni seară că pe numele său au fost formulate, de când este primar general, 346 de plângeri penale, iar în toate a fost dispusă neînceperea urmăririi penale, una dintre reclamaţii fiind făcută în legătură cu adăpostul privat de câini Dog Town.

405 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Am avut 346 de plângeri penale, la toate am primit NUP

Sorin Oprescu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Oprescu a spus, într-o emisiune la Antena 3, că unele dintre plângerile împotriva sa au fost făcute la Parchetul general, iar altele, la Direcţia Naţională Anticorupţie.

Primarul general a prezentat o copie după rezoluţia de neîncepere a urmăririi penale în cazul său legată de adăpostul Dog Town din Uzunu, judeţul Giurgiu, după ce a fost reclamat pentru abuz în serviciu.

Oprescu a subliniat că Primăria Capitalei nu a dat niciun ban pentru adăpostul respectiv, al cărui proiect a fost lansat cu câteva luni înainte de campania electorală din 2012, şi că el a fost reclamat pe motiv că Dog Town ar fi o afacere a trei dintre prietenii fiului său, iar unul dintre aceştia i-ar fi sponsorizat campania electorală.

În cele din urmă, conform documentului prezentat în emisiune, Oprescu a primit NUP în acest caz pentru că nu au fost găsite probe care să susţină acuzaţiile, procurorii concluzionând că este exclus orice folos ilicit pentru primarul general, datorat adăpostului Dog Town.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici