Oprescu ar vrea premier pe Iohannis sau Dăianu

Candidatul independent pe Preşedinţie Sorin Oprescu a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că se gândeşte să îi nominalizeze pentru funcţia de premier pe Klaus Iohannis sau pe Daniel Dăianu, în situaţia în care va fi ales preşedinte, cei doi încadrându-se în profilul premierului tehnocrat.

26 afișări
Imaginea articolului Oprescu ar vrea premier pe Iohannis sau Dăianu

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Oprescu a precizat că Iohannis este, în acest moment, o variantă de premier "propusă de ceilalţi", dar pe care el personal o susţine, "ca idee", întrucât primarul Sibiului se încadrează în profilul premierului independent, care doreşte să facă un Guvern tehnnocrat şi care este susţinut de o majoritate parlamentară necesară.

"Mă gândesc şi la Klaus Iohannis", a subliniat Oprescu, accentuând pe cuvântul "şi". El a adăugat, răspunzând insistenţelor jurnaliştilor, că îl are în vedere şi pe Daniel Dăianu în ceea ce priveşte o eventuală nominalizare pentru funcţia de premier.

Oprescu şi-a depus, la BEC, vineri, candidatura pentru Cotroceni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici