Oprescu: În laboratoarele partidelor se antrenează oameni care să fraudeze alegerile

Candidatul independent la Preşedinţie Sorin Oprescu a afirmat, sâmbătă, la Craiova, că în "laboratoarele" partidelor se pregătesc oameni care să fraudeze alegerile şi că Traian Băsescu doreşte să menţină PDL la putere pentru a nu exista "rateuri" la vot.

21 afișări
Imaginea articolului Oprescu: În laboratoarele partidelor se antrenează oameni care să fraudeze alegerile

Oprescu: În laboratoarele partidelor se antrenează oameni care să fraudeze alegerile (Imagine: Bogdan Dănescu/Mediafax Foto)

"Părerea mea este că preşedintele doreşte să-şi ţină la putere partidul din care face parte şi pe care-l conduce, până după alegerile prezidenţiale, în aşa fel încât să nu existe rateuri într-o eventuală concepţie despre alegerile electorale", a spus Oprescu.

Întrebat dacă deţine informaţii că s-ar pregăti fraudarea alegerilor prezidenţiale, Sorin Oprescu a spus: "Nu sunt Vanghelie. Numai Vanghelie are toate informaţiile de la serviciile specializate. Cred cu tărie că în laboratoarele partidelor se antrenează oameni care să facă acest lucru. Eu, personal, nu i-aş sfătui".

Oprescu a mai spu că se fac presiuni prin publicarea rezultatelor unor sondaje de opinie, de care nu este însă impresionat întrucât a activat 15 ani într-o formaţiune şi cunoaşte cum funcţionează "aparatele de luptă" ale partidelor.

"Am văzut de nenumărate ori pomana pentru a cumpăra voturi. Nu o să mă auziţi niciodată vorbind urât despre aceşti oameni care primesc pungi pentru că multora dintre ei le este foame. Nu-i rog decât să se gândească că timp de cinci ani de zile nu mănâncă din acea pungă, să se gândească că dacă şi de această dată greşesc cu alegerea lor, nu fac altceva decât să încercăm să rezistăm cinci ani. Dacă bătrânii cred că pot rezista cu medicamentele alea trimise de Geoană prin plic şi primesc doar plicul, dacă profesorii cred că nu mai sunt umiliţi în continuare şi o să poată să aibă o condiţie normală, de subzistenţă măcar, în această perioadă nenorocită, atunci să se pregătească de rezistenţă", a spus Sorin Oprescu.

El afirmă că au început să se facă "presiuni" prin sondajele de opinie. "Nu mă impresionează nici presiunile, nici minciunile care încep să se arunce. Am făcut parte dintr-un partid 15 ani, ştiu foarte bine cum funcţionează aparatele de luptă ale partidelor în campania electorală. Sunt presiuni din jocul sondajelor", a mai spus Sorin Oprescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici