Opt parlamentari PDL au votat pentru simplificarea procedurii de demitere a preşedintelui

Opt parlamentari PDL au votat, marţi, în favoarea proiectului care modifică Legea referendumului şi instituie demiterea preşedintelui, la referendum, prin votul majorităţii celor prezenţi la urne, democrat-liberalii susţinând că au făcut acest lucru "din greşeală".

577 afișări
Imaginea articolului Opt parlamentari PDL au votat pentru simplificarea procedurii de demitere a preşedintelui

Opt parlamentari PDL au votat pentru simplificarea procedurii de demitere a preşedintelui (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax foto)

Cei opt sunt Carmen Axenie, Gheorghe Albu, Constantin Chirilă, Mihai Doru Oprişcan, Lucian Nicolae Bode, Mihaela Ioana Şandru, Toader Stroian şi Adrian Rădulescu

De asemenea, Iosif Veniamin Blaga a votat în favoarea proiectului, dar el anunţase că părăseşte PDL şi intră în PSD.

Deputatul PDL, Adrian Rădulescu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că ar fi fost o "eroare de vot". "Din păcate, a fost eroare de vot", a spus deputatul, care a precizat că nu a mai avut timp să semnaleze acest lucru în timpul şedinţei de plen.

La rândul său, deputatul PDL Gheorghe Albu susţine că a votat "din greşeală" proiectul de lege, motivând că ar fi semnat inclusiv contestarea la CC a proiectului adoptat marţi de Camera Deputaţilor.

Aceeaşi explicaţie a fost formulată şi de deputatul democrat-liberal Doru Oprişcan, care a precizat că a fost neatent la momentul votului.

"Nu m-a determinat nimic, a fost pur şi simplu o greşeală, a greşi e omeneşte, şi a recunoaşte e un lucru. Deci pur şi simplu a fost din neatenţie, că vorbeam la telefon. (...) Oricum, am semnat şi acea listă de a ataca acea listă de atacare la CC a proiectului", a susţinut deputatul PDL.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, cu 187 de voturi "pentru", 56 "împotrivă" şi 5 abţineri, proiectul care modifică Legea referendumului şi instituie demiterea preşedintelui, la referendum, prin votul majorităţii celor prezenţi la urne.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici