Oraşul Bucureşti va avea un master plan pentru dezvoltarea reţelei de piste de biciclete

Nicuşor Dan, primarul oraşului Bucureşti, a anunţat că a fost semnat contractul pentru elaborarea unui master plan privind dezvoltarea reţelei de piste de biciclete din capitală.

221 afișări
Imaginea articolului Oraşul Bucureşti va avea un master plan pentru dezvoltarea reţelei de piste de biciclete

Nicusor Dan, Facebook

Nicuşor Dan a spus că prin semnarea contractului, autorităţile locale vor putea să facă investiţii în transportul urban alternativ cu bani europeni.

„Avem nevoie de acest document strategic care va sta la baza proiectelor de dezvoltare a unei reţele extinse de piste pentru biciclete, va identifica şi prioritiza trasee optime atât pe străzile principale, cât şi pe cele secundare, ţinând cont de nevoile utilizatorilor actuali sau potenţiali, trafic, zone de interes, dar şi de dezvoltarea urbanistică a unor zone din oraş. Astfel, reţeaua de piste pentru biciclete va fi conectată cu pistele deja existente sau în curs de execuţie şi va face legătura între zonele rezidenţiale şi zonele principale de interes, precum locuri de muncă, de educaţie, zone comerciale, instituţii, dar şi cu localităţile limitrofe Capitalei”, a explicat primarul Nicuşor Dan pe Facebook.

Master planul va costa 530.000 lei şi va fi gata peste 12 luni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici