Un lider din Opoziţie spune cine, din PSD, este „papagalul zilei” după CEx: „Să stai ca un fazan jumulit, împuşcat dar nu prea tare”

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni seară la Realitatea TV, că "papagalul zilei", după CEx este Mihai Fifor, care a stat "ca un fazan jumulit" şi după ce şi-a dat demisia de la Ministerul Apărării a acceptat ca Liviu Dragnea să îl propună şef interimar al Consiliului Naţional al PSD.

5822 afișări
Imaginea articolului Un lider din Opoziţie spune cine, din PSD, este „papagalul zilei” după CEx: „Să stai ca un fazan jumulit, împuşcat dar nu prea tare”

Orba spune cine, din PSD, este „papagalul zilei” după CEx: Să stai ca un fazan jumulit, împuşcat dar nu prea tare

"Papagalul zilei astăzi (luni -n.r.) este Fifor. Să stai ca un fazan jumulit, împuşcat dar nu prea tare, să accepţi să te pună Dragnea preşedinte peste o entitate care nu mai funcţionează. El o să zică <<nu, nu m-a dat afară Dragnea, mi-am dat demisia demn>>. L-au ţinut ca pe un fazan jumulit de pene, ca apoi să stea lângă Dragnea. E ca într-o haită. Nu ştiu dacă aţi observat, dar Dragnea e ca la vânătoare. Şi a transformat partidul în mistreţi, vulturi, etc. Mistreţii sunt baroni locali. Bădălău nu are treabă cu economia. Poate un pic cu agricultura. Bădălău e şi cercetat pentru evaziunea fiscală cu câteva firme din zona agriculturii", a afirmat Ludovic Orban, luni seară la Realitatea TV.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, la finalul şedinţei de luni a Comitetului Executiv al PSD, că Mihai Fifor a decis să demisioneze din fruntea Ministerului Apărării.

De asemenea, şeful Executivului a anunţat schimbările din Guvern: Lia Olguţa Vasilescu- Transporturi, Marius Budăi- Min. Muncii, N. Bădălău-Economie, Alexandru Petrescu- Comunicaţii, Daniel Breaz- ministerul Culturii, min Tineretului şi Sportului- Bogdan Matei, min. Dezvoltării- Ilan Laufer, min. Apărării- Gabriel Leş.

Referitor la Fifor, Dăncilă a explicat că acesta a dorit să plece din Guvern.

"Întotdeana am o relaţie foarte bună cu Cabinetul meu. Am discutat cu domnul Fifor şi regret plecarea dumnealui din Guvern. Dar este opţiunea dumnealui. Vreau să îi mulţumesc domnului Fifor pentru activitatea sa. Lasă un minister la cheie, iar pentru acest minister l-am propus pe domnul Gabriel Leş, care a mai fost la Apărare", a spus Dăncilă.

Ulterior, Liviu Dragnea a anunţat că a CEx al partidului a votat ca Mihai Fifor să fie preşedinte interimar al Consiliului Naţional al PSD.

"L-am propus pe Mihai Fifor ca preşedinte interimar al Consiliului Naţional al PSD, având speranţa că va organiza foarte rapid departamentele partidului. În oglindă cu fiecare minister va fi un departament care va furniza informaţii, propunere, sprijin şi va face informări periodice către premier", a afirmat Dragnea.

La rândul său, Mihai Fifor a explicat că vrea să se axeze pe revitalizarea departamentelor Consiliului Naţional al PSD, lucru pe care l-a comunicat şi lui Dragnea şi Dăncilă.

"Am discutat şi cu domnul Dragnea şi doamna premier şi am ajuns la concluzia că având în vedere perioada destul de complicată din ultima vreme, cred că voi avea un rol mai important la partid. Eu cred că a reuşi să revitalizăm departamentele Consiliului Naţional înseamnă un lucru important pentru partid. Aceasta a fost motivaţia mea", şi-a explicat Mihai Fifor demisia de la Ministerul Apărării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici