Orban acuză PSD că ţine legi la sertar: Nu adoptă legi în Parlament pentru ca PNL să nu le poată ataca la CCR

Liderul PNL, Ludovic Orban, a afirmat, luni seară la Realitatea TV, că PSD ţine legile la sertar şi refuză să le adopte în Parlament, pentru ca liberalii să nu le poată contesta la Curtea Constituţională.

335 afișări
Imaginea articolului Orban acuză PSD că ţine legi la sertar: Nu adoptă legi în Parlament pentru ca PNL să nu le poată ataca la CCR

Orban acuză PSD că nu adoptă legi în Parlament pentru ca PNL să nu le poată ataca la CCR

"Ştiţi ce face PSD? Ca să nu putem ataca la CCR diferite acte de lege au băgat la sertar, nu o adoptă ca Lege, cum e cu ordonanţa 4, ca să nu putem să o atacăm. Ordonanţa 60 care o ţin în sertar ca să nu putem să o atacăm la CCR", a declarat Ludovic Orban, luni seară la o emisiune difuzată de Realitatea TV.

Orban a adăugat că: "La fiecare conflict care a existat în PSD au apărut parlamentari care s-au rupt de PSD. Au plecat recent trei parlamentari de Ilfov. Sunt mulţi parlamentari care sunt pregătiţi să plece".

În schimb, liderul liberal a spus că PSD-ALDE-UDMR formează, la ora actuală, o majoritate de 62% în Parlament, iar la Senat social-democraţii au singuri majoritate.

"Oamenii sunt rezolvaţi, sunt exasperaţi, dar oamenii trebuie să ştie că după alegerile parlamentare urmează patru ani, până se schimbă legislatura. Astăzi PSD-ALDE-UDMR au 62% în Parlament. La Senat, de exemplu, PSD are majoritate singur. Adrian Ţuţuianu (care a fost exclus din PSD - n.r.) încă nu a fost schimbat ca vicepreşedinte al Senatului", a conchis Orban.

PNL intenţionează să depună în perioada următoare o moţiune de cenzură împotriva Cabinetului Dăncilă.

În acest context, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, a declarat, joia trecută, că liberalii încă sunt în negocieri pentru moţiunea de cenzură şi că între 30 şi 42 de parlamentari ai majorităţii ar putea fi convinşi să voteze moţiunea.

Pe 14 noiembrie, Corina-Alexandra Bogaciu şi Constantin-Cătălin Zamfira, ambii deputaţi de Ilfov, şi-au anunţat demisiile din PSD şi din grupul parlamentar ale partidului, urmând să activeze ca şi aleşi neafiliaţi. Alături de ei a demisionat din partid şi senatorul Emanuel-Gabriel Botnariu. Acesta este şi motivul pentru care CEx al PSD de luni a decis dizolvarea conducerii organizaţiei PSD Ilfov.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici