Orban anunţă că deficitul comercial pe produsele agricole, pe 7 luni, a fost de 1,2 miliarde euro

Premierul Ludovic Orban a afirmat că, potrivit datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică (INS), pe o perioadă de şapte luni în acest an, deficitul comercial pe produsele agricole a fost de 1,2 miliarde de euro.

164 afișări
Imaginea articolului Orban anunţă că deficitul comercial pe produsele agricole, pe 7 luni, a fost de 1,2 miliarde euro

Orban anunţă că deficitul comercial pe produsele agricole, pe 7 luni, a fost de 1,2 miliarde euro

Contribuţia agriculturii la PIB este 4,8% şi considerăm că această contribuţie la PIB, ţinând cont de faptul că România este una dintre ţările cu cel mare potenţialul agricol, suntem ca ţară pe locul şase în ceea ce priveşte suprafaţa agricolă, trebuie să crească. De asemenea, după datele de la INS, continuăm să înregistram un deficit comercial pe produse agricole, pe anul în curs, pe şapte luni, de 1,2 miliarde de euro şi nu este numai problema deficitului ci şi a structurii importurilor şi exporturilor”, a declarat Ludovic Orban, miercuri, la preluarea mandatului ministrului Agriculturii, Adrian Oros.

Premierul a adăugat că exportăm circa 70% cereale vrac sau animale vii.

„În continuare exportăm aproximativ 70% cereale vrac sau animale vii, produse agricole care nu au valoare adăugată înmagazinată ci pur şi simplu sunt produse primare. În structura importurilor vedem că este dominată de produse care sunt procesate”, a completat Orban.

Taguri:
orban,
deficit,
agricol

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici