Orban anunţă că nu va participa la BPN convocat de Cîţu. „Fac apel să înţeleagă gravitatea momentului”

  • Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, joi, că nu participă la şedinţa BPN convocată de premierul Florin Cîţu după scandalul din Guvern.
  • De asemenea, acesta face un „apel apăsat” către premier şi către miniştrii PNL „să înţeleagă gravitatea momentului”.
698 afișări
Imaginea articolului Orban anunţă că nu va participa la BPN convocat de Cîţu. „Fac apel să înţeleagă gravitatea momentului”

Orban anunţă că nu va participa la BPN convocat de Cîţu. „Fac apel să înţeleagă gravitatea momentului”

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a spus că nu va participa la şedinţa Biroului Politic Naţional convocată de Florin Cîţu, după criza din Guvern, generată de demiterea ministrului Justiţiei, Stelian Ion.

„Astăzi (joi - n..r), fără să fiu informat, colegii mei au convocat şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL. Am decis să nu particip la această şedinţă despre care nu am fost informat. Doresc să convoc Biroul Politic Naţional al PNL la care să participe toţi colegii, doresc să am o discuţie cu Florin Cîţu”, a spus Orban.

Orban a mai spus că astăzi este o situaţie „din care nu are nimeni de câştigat”, nici premierul Florin Cîţu, nici USR PLUS, nici o altă formaţiune politică din coaliţia de guvernare.

„Ca preşedinte al PNL, sunt în primul rând garant al unităţii PNL, dar, în acelaşi timp, obiectivul meu este acela de a garanta funcţionarea coaliţiei care a format majoritatea parlamentară şi care a reuşit învestirea Guvernului. Nu putem guverna fără ca fiecare dintre formaţiunile politice care au semnat acordul de coaliţie să susţină programul de guvernare. Orice plecare a unei formaţiuni din coaliţie poate duce la pierderea majorităţii parlamentare şi la aducerea Guvernului şi a României din nou, la cheremeul şi bunul plac al PSD”, a spus Orban.

Preşedintele PNL face „un apel apăsat” în primul rând către premierul Florin Cîţu.

„Fac un apel apăsat în primul rând către premierul Cîţu, către toţi colegii mei din PNL să înţeleagă gravitatea momentului. Guvernarea presupune maturitate, echilibru, dialog, respect faţă de partenerii de guvernare, dar în primul rând presupune responsabilitate faţă de cetăţean. Nu putem, din motive conjucturale, să aruncăm în aer unitatea coaliţiei”, a mai declarat Orban.

Ludovic Orban a făcut apel şi către cei din USR PLUS: „Fac apel şi către colegii din USR PLUS să înţeleagă că nu este o soluţie să pună presiune asupra Guvernului din care fac parte şi să spună chair că s-ar putea alia cu PSD”.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici