Orban anunţă că şi angajaţii de la stat vor intra în şomaj tehnic: Măsura este gândită şi urmează să fie implementată

  • Premierul Orban anunţă o ordonanţă de urgenţă pentru intrarea alternativă în şomaj tehnic a angajaţilor de la stat
  • El a precizat că nu sunt vizate instituţiile implicate în lupta împotriva coronavirusului
  • Ludovic Orban: Facem o analiză. Măsura este gândită şi urmează să fie implementată
16093 afișări
Imaginea articolului Orban anunţă că şi angajaţii de la stat vor intra în şomaj tehnic: Măsura este gândită şi urmează să fie implementată

Orban anunţă că şi angajaţii de la stat vor intra în şomaj tehnic: Măsura este gândită şi urmează să fie implementată

„Deja măsura este gândită şi urmează să fie implementată. Restul sunt chestiuni de detaliu şi de modul în care va fi structurată OUG. Această măsură va fi valabilă nu numai pt administraţia centrală, ci şi pentrui cea locală şi pentru toate instituţiile publice care nu sunt în subordinea guvernului, ci şi a Parlamentului sau sunt autonome".
 
El a explicat că măsura nu va fi aplicată instituţiilor implicate în lupta împotriva coronavirusului, printre care cele din Sănătate, MAI, zona militară, precum şi din Ministerul Muncii, dar şi care va fi procedura.
 
„Jumătate din angajaţi lucrează 15 zile, restul de 15 zile urmând să fie într-o formă de şomaj tehnic, plătiţi la fel cum sunt cei în şomaj tehnic cu 75%".
 
Mecanismul, a mai apreciat premierul, trebuie să asigure funcţionarea instituţiilor publice şi să respecte şi rigorile de a reduce posibilitatea de răspânduire a virusului.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici