Orban anunţă prelungirea stării de alertă

Premierul Ludovic Orban spune că la nivelul Guvernului se pregăteşte hotărârea pentru prelungirea stării de alertă: „Nu ne dorim să luăm alte măsuri care să instituie alte restricţii”.

2632 afișări
Imaginea articolului Orban anunţă prelungirea stării de alertă

Orban anunţă prelungirea stării de alertă

„Starea de alertă se instituie pe 30 de zile şi se prelungeşte prin hotărâre de guvern pentru o perioadă de maximum 30 de zile. Pregătim hotărârea pentru prelungirea stării de alertă. În ceea ce ne priveşte, nu ne dorim să luăm alte măsuri care să instituie alte restricţii. Vrem ca situaţia să evolueze, să scadă numărul de infectari şi treptat, pe măsură ce numărul de infectări scade, să revenim la o activitate cât mai aproape de normalitate”, spune Ludovic Orban.

Întrebat dacă va fi carantinată Capitala, el spune că decizia carantinării marilor oraşe „e mai dificil de luat”.

„Sunt extrem de multe considerente. Noi nu ne dorim să ajungem aici. Obiectivul nostru este de a stăvili creşterea numărului de cazuri. De altfel, în Bucureşti a existat o tendinţă ascendentă, dar care nu s-a încadrat în specificul creşterii din marile metropole din ţările europene, unde prograsia a fost mai degrabă una de tip geometric”, adaugă premierul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici