Orban anunţă un posibil miting PNL împotriva legilor justiţiei: Vom stabili momentul potrivit

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, joi, la Digi24, că liberalii iau în calcul organizarea unui miting de protest împotriva modificărilor preconizate în sectorul judiciar, urmând ca decizia definitivă să se ia pentru ” momentul potrivit”.

363 afișări
Imaginea articolului Orban anunţă un posibil miting PNL împotriva legilor justiţiei: Vom stabili momentul potrivit

Orban anunţă un posibil miting PNL împotriva legilor justiţiei: Vom stabili momentul potrivit

Ludovic Orban a precizat că sunt patru propuneri de modificare a legilor justiţiei care nemulţumesc PNL. Prima este numirea şefilor Parchetelor de către ministrul Justiţiei, adică de către un om politic, iar a doua este trecerea Inspecţiei Judiciare în subordinea Ministerului Justiţiei, fap ce ar tranforma IJ ”în armă politică împotriva magistraţilor care nu sunt cuminţi, care deranjează”.

”A treia este încălcarea autonomiei procurorului de caz adică se dă dreptul şefului ierarhic, numit de MJ, să infirme rezoluţii ale procurorului de caz nu doar pe mitive de legalitate, ci şi pe motive de temeinicie. Adică vine un procuror şi declanşează o anchetă împotriva ministrului care o fi, că e ăsta de la Relaţia cu Parlamentul (Viorel Ilie - n.red) sau altul, şi vine şeful ierarhic pus de ministrul Justiţiei şi infirmă rezoluţia de urmărire penală”, a declarat Orban.

În fine, ultima propunere menţionată de preşedintele este înfiinţarea unui departament special care să cerceteze eventuale fapte de corupţie ale magistrţailor.

”PSD a plănuit să încalece politic justiţia. Lucrul ăsta este clar, se vede ca lumina zilei”, a comentat liderul liberalilor.

Întrebat dacă PNL intenţionează să organizeze un protest de amploare pe acest subiect, Orban a confirmat. ”Numai că trebuie căutat un moment potrivit (...) Contra acestor prevederi. Acum nu poţi să faci împotriva legii pentru că sunt şi lucruri bune în acest proiect de modificare. Nu poţi să le iei pe toate otova, dar aceste patru lucruri sunt scheletul unui monstru şi posibilitatea de a transforma puterea judecătorească într-un umil servitor al puterii politice de astăzi”, a mai spus Orban.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici