Orban atac la Pintea: Cine ne dădea nouă lecţii pe sănătate, un om prins în flagrant luând mită

Premierul interimar Ludovic Orban a lansat un atac dur, joi seara, la adresa fostului ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea, care se află, în prezent, în arest preventiv, acuzată că a luat mită. „Cine ne dădea nouă lecţii pe sănătate, un om prins în flagrant luând mită”, a spus Orban despre Pintea.

1590 afișări
Imaginea articolului Orban atac la Pintea: Cine ne dădea nouă lecţii pe sănătate, un om prins în flagrant luând mită

Orban atac la Pintea: Cine ne dădea nouă lecţii pe sănătate, un om prins în flagrant luând mită

Premierul interimar a declarat, joi seara, la România TV că nu a urmărit cazul Sorinei Pintea pentru că nu a avut timp să se uite la televizor, însă a criticat PSD-ul şi miniştrii care au avut probleme cu legea.

„PSD ne dă lecţii pe sănătate cu minciuni gogonate şi cu fake news-uri. Între timp, miniştrii PSD, de-a lungul timpului, unul a fost prins că a luat mită şi a renunţat şi e trimis în judecată, Beuran, altul este în cercetare penală, doamna Pintea, conform informaţiilor publice prezentate a fost prinsă în flagrant luând mită. V-am spus aceste elemente pentru a prezenta cine ne dădea nouă lecţii pe sănătate. Un om care a fost ministrul Sănătăţii şi care s-a intors director la spital şi care are astfel de obiceiuri, îmi pare rău, dar din punct de vedere al cinstei, al calităţii, îmi pare rău, dar nu poate fi apărat sub nicio formă”, a spus Orban.

Orban a spus că nu a văzut imaginile cu Sorina Pintea adusă la spital, despre care avocaţii fostului ministru spun că i-au fost încălcate mai multe drepturi, că a fost expusă în situaţia în care se află, adusă în cătuşe la medic şi împinsă de un agent din escortă.

Renate Weber a anunţat miercuri seara că Avocatul Poporului s-a autosesizat în acest caz.

Tribunalul Bucureşti a decis, sâmbătă, arestarea preventivă pentru 30 de zile a fostului ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea. Decizia nu este definitivă. Ea este acuzată că a luat de mită sumele de 10.000 de euro şi 120.000 lei, bani ce reprezintă un procent de 7% din valoarea unui contract.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici